Αρχική Άλλα νέα Ελλάδα Οι Βρυξέλλες ανησυχούν: «Τηρήστε τα συμφωνηθέντα»

Οι Βρυξέλλες ανησυχούν: «Τηρήστε τα συμφωνηθέντα»

Ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα στείλει το Eurogroup, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση που θα προκύψει, αν προκύψει, από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και προς σύσσωμο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι εύθραυστη, υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού και τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν, θα στείλει το Eurogroup που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Το Eurogroup, όπως είχαν ενημερώσει εγκαίρως κοινοτικοί αξιωματούχοι, θα λάβει τα συμπεράσματα της αρνητικής για την οικονομία τρίτης έκθεσης της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας, τα οποία ετέθησαν νωρίτερα στο τραπέζι του EWG, και κατέστη σαφές ότι η τήρηση των στόχων και η βιωσιμότητα του χρέους κρέμονται από μια κλωστή. Οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών που συνεδρίασαν στη Βαρσοβία είναι εξαιρετικά θορυβημένοι από τα ευρήματα, που δείχνουν πως ο στόχος του 3,5% χάνεται και το 2019 και το 2020, την υπαναχώρηση επί μεταρρυθμίσεων και γενικώς την προεκλογική αποσύνθεση της καλής εικόνας που δημιουργούσε η πρώτη και η δεύτερη έκθεση.
www.real.gr