Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος υφυπουργός Υποδομών. Γεννήθηκε το 1982 στο Ρέθυμνο και σπούδασε Νομικά στη Νομική Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Πήρε υποτροφία από το John Nichoplas, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υποτροφία απονέμεται στον Έλληνα με τις καλύτερες επιδόσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των μεταπτυχιακών σπουδών, συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Harvard στο τμήμα Νομικών Σπουδών με ειδίκευση στην τεχνική της διαπραγμάτευσης για δικηγόρους.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία δουλεύοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ενώ με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως δικηγόρος – ποινικολόγος ασκώντας μάχιμη δικηγορία ως συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και ως ελεύθερος επαγγελματίας με εξειδίκευση στο Ποινικό και Αστικό Δίκαιο.

Πρώτη φορά εκλέχθηκε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 στο νομό Ρεθύμνου. Από τότε εκλέγεται συνεχώς σε όλες τις αναμετρήσεις.