Νέα, υψηλότερα πρόστιμα μπορεί να επιβάλει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας από τις 2 Ιουλίου, μετά από το διπλασιασμό τους, στοχεύοντας στην πάταξη της παραβίασης του δηλωμένου από τον εργοδότη ωραρίου εργασίας των εργαζομένων που απασχολεί στην επιχείρησή του.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας Λασιθίου Γιάννης Λασηθιωτάκης, εάν π.χ. σε έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας διαπιστωνόταν ένας εργαζόμενος με 4ωρη απασχόληση να βρίσκεται σε χώρο εργασίας εκτός ωραρίου, το κατώτερο πρόστιμο ήταν 1.500 ευρώ… Σήμερα, το πρόστιμο αυτό είναι 3.000 ευρώ! Βέβαια, ο εργοδότης που πληρώνει το πρόστιμο εντός 15 ημερών επιτυγχάνει έκπτωση 30%.

Αυτό βέβαια, αφορά επιχείρηση με ένα μόνο εργαζόμενο. Γιατί, όσο αυξάνεται ο αριθμός των απασχολούμενων μιας επιχείρησης, το πρόστιμο, που θα αφορά παράβαση έστω και για έναν μόνο υπεραπασχολούμενο, μεγεθύνεται ανάλογα με το πλήθος των εργαζομένων. Από 7 εργαζόμενους και άνω, αυξάνεται και η κλίμακα του επιβαλλόμενου προστίμου, συναρτώμενο με το μέγεθος της επιχείρησης, εξήγησε ο Επιθεωρητής Εργασίας. Εάν σε ένα σουπερμάρκετ με πανελλαδικό δίκτυο συλληφθεί στην επιχείρηση μέσα ένας και μόνο εργαζόμενος εκτός ωραρίου, το πρόστιμο ήταν 15.000 και από τις  2 Ιουλίου επιβάλλεται το διπλάσιο, δηλαδή 30.000 ευρώ!!!

Κάθε εργαζόμενος δηλώνεται στο «Εργάνη» από τον  εργοδότη που τον προσλαμβάνει και δε συγχωρείται να βρίσκεται στο χώρο εργασίας του ούτε πριν ούτε μετά το δηλωμένο ωράριο εργασίας.

Υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από εργαζόμενους στο νομό Λασιθίου που αφορούν στέρηση εβδομαδιαίας ανάπαυσης, χωρίς πληρωμή, οι οποίες είναι σε διαδικασία ελέγχου από την Επιθεώρηση Εργασίας. Όπως είπε ο κ. Λασηθιωτάκης συνήθως δηλώνονται οι έξι μέρες εργασίας αλλά ο εργαζόμενος υποχρεώνεται από τον εργοδότη να εργαστεί και την έβδομη και μάλιστα χωρίς να πληρωθεί, όταν λάβει κανείς υπόψιν του ότι την Κυριακή ειδικά το ημερομίσθιο είναι κατά πολύ προσαυξημένο από τις υπόλοιπες μέρες. Στις περιπτώσεις που επιβεβαιώνονται τέτοιες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας το πρόστιμο είναι πολύ υψηλό.

Είναι σε γνώση της Επιθεώρησης Εργασίας η τακτική από ορισμένα ξενοδοχεία και όχι μόνο, να κατατίθενται πλήρεις μισθοί και δώρα στους τραπεζικούς λογαριασμούς  εργαζομένων και ανάλογα με την προφορική συμφωνία που έχει υποχρεωθεί να κάνει ο εργαζόμενος, να επιστρέφει ένα ποσό στον εργοδότη, σε μετρητά… Όμως εφόσον ισχύουν τέτοιες περιπτώσεις, συνυπεύθυνος είναι και ο εργαζόμενος, γιατί δεν είναι θεμιτές τέτοιες συμφωνίες. Αυτές οι περιπτώσεις είναι δύσκολο να αποδειχτούν, παρά μόνο εφόσον ο εργαζόμενος έχει αποφασίσει τη ρήξη με την επιχείρηση και προβεί σε καταγγελία και συνεννόηση με την Επιθεώρηση Εργασίας και την Αστυνομία, να προσημειωθούν τα μετρητά που θα επιστρέψει στον εργοδότη.

Δύο υποθέσεις – ενός σουπερμάρκετ και ενός ξενοδοχείου – είναι στα χέρια της Επιθεώρησης Εργασίας η οποία, μετά από καταγγελίες και τους σχετικούς ελέγχους που διενέργησε, εξετάζει την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων, που είναι της τάξης των 20.000 ευρώ η καθεμία. Και οι δύο αφορούν απασχόληση εργαζομένων πέρα του δηλωμένου ωραρίου βάσει του οποίου είχαν προσληφθεί και πληρώνονται.

Ρωτήσαμε τον κ. Λασηθιωτάκη, γιατί, αν και η νομοθεσία σκληραίνει και τα πρόστιμα ολοένα και αυξάνουν, εντούτοις οι επιχειρηματίες δεν δείχνουν να πτοούνται, αντίθετα, από τις περιπτώσεις που αποκαλύπτονται, εξακολουθούν μια «σκληρή» στάση και ρισκάρουν να συλληφθούν παρανομούντες και να πληρώσουν πολλά χρήματα σε πρόστιμα. Ο Επιθεωρητής Εργασίας, που εντοπίζει το ζήτημα κυρίως στον ξενοδοχειακό χώρο, ως ερμηνεία δίνει το γεγονός της πρόσφατης, υποχρεωτικής επέκτασης  ισχύος της τοπικής συλλογικής σύμβασης, που αύξησε σημαντικά αποδοχές και αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές. Μέχρι τότε πολλοί ξενοδόχοι εκμεταλλεύονταν το καθεστώς του κατώτατου νομοθετημένου μισθού. Αυτό εφαρμοζόταν σε ολόκληρες περιοχές όπως στην Ιεράπετρα και μεγάλο ποσοστό της περιοχής της Σητείας αλλά και μεμονωμένες περιπτώσεις στον Άγιο Νικόλαο και στην Ελούντα, από ξενοδόχους- μη μέλη των Συλλόγων Ξενοδοχοϋπαλλήλων…

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ