Έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό βρίσκεται το θερινό Σινεμά «Χριστίνα», όπως είπε χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης.

Οι εργασίες συντήρησης και «φρεσκαρίσματος» του κτηρίου, εσωτερικά και εξωτερικά, έχουν σχεδόν τελειώσει.

Στο πλαίσιο των δράσεων του «Πνεύματος της Σκάλας» του ΠΑΟΔΑΝ, ο εικαστικός Λεωνίδας Γιαννακόπουλος «έντυσε» με ένα χρωματιστό περίβλημα το σινεμά, παρέμβαση που έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επίσης, ήδη η μηχανή προβολής έχει μεταφερθεί από το κινηματοθέατρο «Ρεξ» στο «Χριστίνα».

Ο Αντιδήμαρχος έτρεξε ο ίδιος και αντιμετώπισε άμεσα ένα ξαφνικό πρόβλημα με σωλήνα που έσκασε χθες το απόγευμα, πλημμυρίζοντας τον τόπο νερά και προκαλώντας την ανησυχία συμπολίτισσας, που ειδοποίησε την ΑΝΑΤΟΛΗ.

Απομένουν πλέον οι τελευταίες λεπτομέρειες, όπως η τοποθέτηση φωτισμού για να αναδεικνύεται και το εντυπωσιακό καλλιτεχνικό δημιούργημα – για να δοθεί ο χώρος προς χρήση και να μπορούν να ξεκινήσουν κανονικά οι προβολές.

Αύριο εξάλλου Παρασκευή, στις 9 το βράδυ (με ελεύθερη είσοδο), το «ποδαρικό» για φέτος στο «Χριστίνα» θα κάνει το Χορωδιακό Σύνολο του Δήμου Αγίου Νικολάου με τη Θερινή Συναυλία «Βίρα τις άγκυρες…». Συμμετέχουν η Αναστασία Βαρδιδάκη στο κόρνο και η Ελευθερία Βαρδιδάκη στο φλάουτο. Στη διεύθυνση των χορωδιακών συνόλων και στο πιάνο ο Μανώλης Κανακάκης.

Η πρώτη καλοκαιρινή προβολή θα γίνει με τις ταινίες «Toy Story 4» (μεταγλωττισμένο) και «Men in Black: International».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ