Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ επισημαίνει ότι μέχρι και σήμερα οι τουριστικές αφίξεις στο Λασίθι και γενικότερα στην Κρήτη είναι μειωμένες σε σχέση και με το 2018 και με το 2017 περίπου κατά 15 με 16%, με τους ξενοδόχους να ευελπιστούν, εάν όλα κυλήσουν ομαλά και η εν γένει κατάσταση βελτιωθεί μέχρι και το τέλος της τουριστικής σαιζόν τον Οκτώβρη, το νούμερο αυτό να γίνει μονοψήφιο.

Αντίστοιχα, οι τουριστικές εισπράξεις εμφανίζονται, σύμφωνα με τον κ. Πελεκανάκη, πεσμένες στο Νομό Λασιθίου αλλά και σε ολόκληρο το Νησί περίπου κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων σχολιάζοντας τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το πρώτο τρίμηνο του 2019 εξηγεί πως για τους ξενοδόχους της Κρήτης και του Λασιθίου δεν αποτελούν μέτρο σύγκρισης, καθώς γι’ αυτούς σημασία δεν έχει η συγκεκριμένη χρονική περίοδος του πρώτου τριμήνου της κάθε χρονιάς αλλά το διάστημα μετά από Απρίλιο – Μάιο.

«Το πρώτο τρίμηνο δεν είναι για εμάς ενδεικτικό. Για εμάς ο τουρισμός ξεκινά από τον Απρίλιο – Μάιο και μετά» σημειώνει και τονίζει πως Ιανουάριος -Φεβρουάριος – Μάρτιος αφορούν την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα – όπου εάν, για παράδειγμα, λάβουν χώρα 4-5 μεγάλα συνέδρια και έλθει σε αυτά παραπάνω κόσμος αυτό θα σημάνει αυτόματα και μεγάλη αύξηση που όμως δεν προσμετράται από τους επαγγελματίες του Νησιού.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ