Μπορεί το φράγμα Αποσελέμη να είναι γεμάτο, να υπάρχει γενικότερη επάρκεια νερού, που λαμβάνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου για να καλύψει τις ανάγκες του, εντούτοις η περιοχή της Ελούντας εξακολουθεί, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης νέων ξενοδοχειακών κλινών στην περιοχή, να αντιμετωπίζει το φάσμα της λειψυδρίας!

Τίθεται, λοιπόν ζήτημα στρατηγικού σχεδιασμού για συνολικά την περιοχή της Ελούντας, αφού η αύξηση των ξενοδοχειακών κλινών στην περιοχή, συνεχίζεται αμείωτη! Καθημερινά σχεδόν κατατίθενται στη ΔΕΥΑΑΝ νέα αιτήματα παροχής βεβαιώσεων διάθεσης ποσοτήτων νερού που απαιτούνται για την έκδοση πολεοδομικών αδειών, είτε για επεκτάσεις υφιστάμενων είτε για ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, είπε ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Μαν. Καραβελάκης.

Όπως επιβεβαίωσε και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΝ Γιάννης Πεδιαδίτης, η ΔΕΥΑΑΝ έχει πλέον πάψει να χορηγεί τέτοιες βεβαιώσεις, γιατί απλά δεν δύναται να εγγυηθεί τη χορήγηση των ποσοτήτων νερού που ζητούν οι νέες επιχειρήσεις τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ελούντας. Έτσι, οι επιχειρήσεις δηλώνουν ότι τις ανάγκες αυτές θα καλύπτουν με αυτόνομα μέσα, είτε με εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης είτε με μεταφορά με βυτία..!

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ