Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους νέου τύπου

Βαλλιστικοί πύραυλοι διαφορετικού τύπου από όλους τους προηγούμενους που είχαν δοκιμαστεί ως σήμερα ήταν αυτοί που εκτοξεύθηκαν το πρωί σήμερα Τετάρτη (τοπική ώρα) από τη Βόρεια Κορέα, οι οποίοι διένυσαν απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων και έφθασαν σε ύψος έως και 30 χιλιομέτρων, ανακοίνωσαν το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας και το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας χαρακτήρισε «λυπηρές» τις εκτοξεύσεις και υπενθύμισε ότι οι νέες δοκιμές παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, ο πρώτος πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 05:06 (23:06 την Τρίτη ώρα Ελλάδας) και ο δεύτερος στις 05:27 (23:27) από τη Γουονσάν. Οι πύραυλοι «έπεσαν στην ανατολική θάλασσα της Κορέας» – όπως αποκαλείται η θαλάσσια περιοχή ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου από τη Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ, που είναι επίσης γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας – σύμφωνα με έναν αξιωματικό του νοτιοκορεάτικου επιτελείου που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο συνταγματάρχης Λι Πίτερς, εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, σημείωσε ότι «είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες περί εκτόξευσης πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση».

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τη Βόρεια Κορέα δεν έφθασαν στην ιαπωνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο έκρινε ακόμη ότι οι εκτοξεύσεις που έγιναν το πρωί σήμερα δεν έχουν άμεση επίπτωση στην ιαπωνική εθνική ασφάλεια.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist