Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Αύγουστος φέρνει στις όμορφες πλατείες και στις ξεχωριστές γωνιές της Νεάπολης «αέρα» μουσικό, τόνο παραδοσιακό, ηχοχρώματα σμιλευμένα με μεράκι.

Το 5ο Φεστιβάλ Πλατείας, που διοργανώνουν η Οργανωτική του Επιτροπή και ο ΠΑΟΔΑΝ με τη συνεργασία των Νέων Νεάπολης και της Αθλητικής Ένωσης Νεάπολης και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ξεκίνησε χθες βράδυ από την πλατεία στο Βρυσαλάκι και συνεχίζεται σήμερα στην πλατεία Βερντέν.

Φέτος, το Φεστιβάλ θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο δυναμικό λαούτο. Ένα μουσικό όργανο που πολλοί απολαμβάνουν σε μαζώξεις, παρέες, συναυλίες, λίγοι όμως το «ξέρουν» πραγματικά.

Χθες, το πρόγραμμα του τριημέρου ξεκίνησε με τους Γιώργη Σταυρακάκη και Γιώργη Βάρδα και τον Δαμιανό Μαυράκη στο Λαούτο, το Σήφη Αποστολάκη στα Κρουστά. Τη “σκυτάλη” πήραν οι “Βabel Trio”: Δημήτρης Σιδερής Ηλεκτρικό Λαούτο, Μιχάλης Αυλωνίτης Μπάσο, Trikalero Τύμπανα, για να κλείσει η βραδιά με τους ήχους από το λαούτο των Χρήστοςυ Ζώτου και Βασίλη Σμάνη και του Κυριάκου Γκουβέντα στο Βιολί.

Σήμερα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΒΕΡΝΤΕΝ

Γιώργης Μανωλάκης Λαούτο, Χαραλάμπης Παρασκάκης Λαούτο, Στέφανος Κουρουπάκης Κόντρα Μπάσο, Νικόλας Χριστόπουλος Κρουστά.

Χάρης Λαουρέισεν Λαούτο, Γιάννης Σφακιανός Λαούτο, Μανώλης Αποστολάκης Τραγούδι.

Κωστής Αβυσσινός Λαούτο, Γιώργος Παπαϊωάννου Βιολί, Μαρίτζια Κατσούνα Κρουστά.

Τα συγκροτήματα εμφανίζονται με την αντίστροφη σειρά που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 20.30 με το εισιτήριο να ανέρχεται σε 5 ευρώ.