Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας και αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη με το δίκτυο πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”
O αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης δήμου Ιεράπετρας στην ΓΣ του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης
«Giro Di Neapoli» από τον Π.Ο. “Δρήρος”
Κατανυκτικός εσπερινός και ομιλία
Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στο Eudamus 2024
Μ. Πεπόνης: Το Λασίθι ενωμένο και δυνατό αποδεικνύει ότι έχει φωνή και στέλνει “μήνυμα” για την υγεία σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό του Μανόλη Κριτσωτάκη
Πτώση 8,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο

Ονδούρα: Η βία των συμμοριών ανάγκασε 7.500 ανθρώπους να εκτοπιστούν

Πάνω από 7.400 κάτοικοι της Ονδούρας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από το 2016 εξαιτίας της βίας των συμμοριών και των διακινητών ναρκωτικών, αποκαλύπτει έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα από την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CONADEH), ανεξάρτητη δημόσια αρχή.

Ο αριθμός των εκτοπισμένων από το 2016 ως τον Ιούνιο του 2019 έφθασε τους 7.446 εξαιτίας απειλών, δολοφονιών συγγενών, αποπειρών εκβίασης ή ακόμη στρατολόγησης ανηλίκων από τις συμμορίες, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία υπογραμμίζει τη «βαρύτητα του προβλήματος των εξαναγκαστικών εκτοπίσεων στην Ονδούρα».

Η Ονδούρα, στο «τρίγωνο του θανάτου» που σχηματίζει μαζί με το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γουατεμάλα, πλήττεται από τη γάγγραινα των μάρας, των συμμοριών που ελέγχουν τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Στη χώρα των 9,43 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον κόσμο – εξαιρουμένων εμπόλεμων ζωνών – που εκτιμάται πως ανερχόταν σε 41,2 ανά 100.000 κατοίκους το 2018 από το Πανεπιστημιακό Παρατηρητήριο της Βίας.

Το φαινόμενο προκάλεσε κύμα παράτυπης μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ, ειδικά ανηλίκων που φοβούνταν ότι θα στρατολογούνταν εξαναγκαστικά από τις συμμορίες. Αρκετές φορές, οι μετανάστες σχημάτισαν τα λεγόμενα «καραβάνια», ομάδες χιλιάδων ανθρώπων που κινούνταν συχνά με τα πόδια.

Στα μέσα του 2018 εκατοντάδες παιδιά από την Ονδούρα χωρίστηκαν από τους γονείς ή τους συνοδούς τους στις ΗΠΑ, εν ονόματι της «μηδενικής ανοχής», της σκληρής πολιτικής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έναντι της παράτυπης μετανάστευσης, πριν ο Ρεπουμπλικάνος αναγκαστεί να αποκηρύξει την πρακτική αντιμέτωπος με την αγανάκτηση που προκάλεσε εντός κι εκτός χώρας

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist