Αποδεκτή έκανε με 16 ψήφους υπέρ και 3 κατά το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου την βασισμένη στην σχετική εισήγηση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος πρόταση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) της Μαρίνας Elounda Hills της εταιρείας Mirum Hellas A.E. στα Πλευρά.

Το δημοτικό συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες το απόγευμα στην αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης» της Π.Ε. Λασιθίου για τελευταία φορά με την παρούσα σύνθεσή του, υιοθέτησε την πρόταση να ισχύσει η αρχική πρόταση που είχε παρθεί από το Δ.Σ. που ανέφερε:

  • να εξεταστεί πως θα μειωθεί ο συντελεστής δόμησης με την παράλληλη παρατήρηση για περιορισμό του ύψους των κτιρίων στα 10,5 μέτρα (που το Δ.Σ. είχε βάλει και στους ειδικούς όρους για την επένδυση) για την ενιαία κτιριακή αντιμετώπιση του χώρου
  • να ζητηθούν ειδικοί όροι δόμησης για ένα ή δύο κτίρια που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαχείμαση σκαφών όπου τα 10,5 μέτρα δεν φθάνουν
  • ο περιορισμός του πλάτους των δρόμων
  • να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών

Τον λόγο πήραν, εκτός από το Δήμαρχο, όλοι οι επικεφαλής των νυν δημοτικών παρατάξεων (Δ. Κουνενάκης, Π. Καρατσής, Γ. Πάγκαλος), δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο επόμενο Δ.Σ. Νίκος Κοκκίνης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννης Ανδριώτης, κ.ά.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marnet Νίκος Φλώριος, η Μηχανικός Περιβάλλοντος Βασιλική Τζανετάκου, που επίσης πήραν το λόγο απαντώντας στις παραπάνω τοποθετήσεις και η εκπρόσωπος της εταιρίας Έλενα Ιβάσκο (ενώ παραβρέθηκαν και ο Πολιτικός Μηχανικός Μανόλης Γωνιωτάκης και ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας Γιάννης Μανδελένης).

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ