Ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ερμής στον Άγιο Νικόλαο, μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση και συγκεκριμένα το 3ο διεθνές τουρνουά σκάκι Αγίου Νικολάου-Cretan Chess Tour και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Μετά από είκοσι δύο χρόνια ο Άγιος Νικόλαος διοργανώνει διεθνές τουρνουά σκακιού και όπως ανέφερε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Κώστας Κλόκας στο χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης «σας καλωσορίζουμε στο 3ο διεθνές τουρνουά που γίνεται στο ίδιο σημείο ξανά, το ξενοδοχείο Ερμής. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί αυτό το Cretan Chess Tour όπως το έχουμε ονομάσει, έπρεπε να περνάει και από τον Άγιο Νικόλαο. Το οφείλει στην σκακιστική ιστορία αυτής της πόλης, στη δουλειά που γίνεται, στη διείσδυση που έχει το σκάκι στην τοπική κοινωνία και φυσικά ο στόχος του τουρνουά αυτού είναι να έχει ακόμη μεγαλύτερη».

Το παρών στο χώρο της εκδήλωσης στα πλαίσια της τελετής έναρξης έδωσαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, οι αντιδήμαρχοι Χάρης Αλεξάκης και Δέσπω Καρνιαδάκη και ο περιφερειακός σύμβουλος Μανόλης Κλώντζας.

Η αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Δέσπω Καρνιαδάκη έκανε την πρώτη κίνηση στη σκακιέρα no.1 κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη του τουρνουά.