Με πλήρη συναίσθηση του βάρους της ευθύνης για τον απαιτητικό τομέα τον οποίο αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο Γιώργος Βάρδας μίλησε χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ. Ο κ. Βάρδας δήλωσε ότι είναι τιμητική γι’ αυτόν η απόφαση του Δημάρχου Αντ. Ζερβού να του εμπιστευτεί ένα τόσο δύσκολο κομμάτι λειτουργίας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

«Η κατάσταση όσον αφορά τον τομέα καθαριότητας είναι δύσκολη, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και πολλή δουλειά. Εκείνο που πιστεύω και είναι και το μήνυμά μου προς τον πολίτη του Αγίου Νικολάου είναι ότι η καθαριότητα είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας και για να έχει αποτέλεσμα χρειάζεται τη συμβολή όλων – τόσο των εργαζομένων στο χώρο της καθαριότητας όσο και κυρίως των ίδιων των δημοτών.  Έχω την γνώμη ότι σίγουρα να επιτύχει κανείς το ιδανικό 100% για μια τέλεια καθαριότητα σε επίπεδο Δήμου δεν είναι εύκολο. Η στόχευσή μας θα είναι κατ’ αρχήν να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση όσο περισσότερο γίνεται», είπε ο κ. Βάρδας.

«Ο τομέας καθαριότητας είναι μια σύνθετη λειτουργία και ένας συνδυασμός πραγμάτων και προβλήματα υπάρχουν σε κάθε επίπεδο. Είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι του Δήμου αλλά επιδίωξή μας θα είναι να γίνουν βελτιώσεις. Δυστυχώς το προσωπικό δεν επαρκεί και θα πρέπει να εξετάσομε ίσως καλύτερη ανακατανομή έργου για να επιτύχομε καλύτερα αποτελέσματα. Ο νέος μηχανικός εξοπλισμός που έχει ο Δήμος στη διάθεσή του παραμένει εν πολλοίς αδρανής λόγω έλλειψης χειριστών, που εξετάζουμε πώς θα το ξεπεράσουμε, ώστε να αξιοποιηθούν πολύτιμα μηχανήματα, όπως το πλυντήριο των κάδων απορριμμάτων, η μηχανική σκούπα κ.α.», είπε ο κ. Βάρδας, ο οποίος μόλις ξεκίνησε να ενημερώνεται για το αντικείμενο την εποπτεία και το συντονισμό του οποίου μόλις ανέλαβε.

Στην ερώτηση, πώς αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Δημάρχου για να αναλάβει ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι  του Δήμου, ο κ. Βάρδας είπε:

«Νομίζω ότι από τη στιγμή που σε ψήφισε κάποιος κόσμος και καλείσαι να προσφέρεις υπηρεσίες, θα πρέπει να αποδείξεις ορισμένα πράγματα… Ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις γι’ αυτό. Πιθανόν να μπορούσα να μην αποδεχτώ την πρόταση αλλά από τη στιγμή που ο κόσμος σε τιμά με την ψήφο του, πρέπει να ανταποκριθείς στις προσδοκίες του και τουλάχιστον να προσπαθήσεις να ανταποδώσεις με την προσφορά σου στην τοπική κοινωνία», είπε ο κ. Βάρδας, τονίζοντας ότι «εάν δε βοηθήσει η ίδια η τοπική κοινωνία συλλογικά, ο κάθε κάτοικος του χωριού και της πόλης με την ατομική συμπεριφορά του σε ό,τι αφορά την ανάγκη να διατηρήσουμε τον τόπο που ζούμε καθαρό, το αποτέλεσμα της όποιας Υπηρεσίας Καθαριότητας θα είναι πενιχρό».

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.