Ο κ. Γιάννης Παπαδάκης είναι ο νέος Αντιδήμαρχος Σητείας με αρμοδιότητες που αφορούν την εποπτεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Αυτοτελούς Τμήματος Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία ), την ευθύνη της συντήρησης και επισκευής του ηλεκτρομηχανολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, της διαχείρισης υλικών, καυσίμων και ανταλλακτικών καθώς και προγραμματισμού, ελέγχου συντήρησης όλων των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου. Επίσης ο κ. Παπαδάκης αναλαμβάνει αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Λεύκης.
Στις πρώτες του δηλώσεις στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε την βούληση του να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στον τόπο. Σε ότι αφορά την ανάληψη των καθηκόντων Αντιδημάρχου με τις προαναφερόμενες αρμοδιότητες, τόνισε ότι για τον ίδιο ήταν μονοσήμαντος ο δρόμος αποδοχής της θέσης αυτής «που με εμπιστεύτηκε ο νέος Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζερβάκης και επιβεβαιώθηκε ο ορισμός της από τον επικεφαλής της παράταξης μας τον κ. Νίκο Καραμανωλάκη. Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τους δύο. Θεωρώ μονοσήμαντο τον δρόμο της συνεργασίας και λόγω του “Κλεισθένη” που οδηγεί σε αυτό τον δρόμο για το καλό του κάθε τόπου αλλά και της προσωπικής μου διάθεσης λόγω γνωστικότητας του αντικειμένου, να διαθέσω τον εαυτό μου για ότι καλύτερο από την άποψη των έργων και της ανάπτυξης του τόπου. Γνωρίζω την δυσκολία που έχει ο τομέας των τεχνικών έργων αλλά είναι και η κινητήρια λίθος για την ανάπτυξη ενός τόπου. Αποδέχομαι λοιπόν αυτή την θέση όχι από φιλοδοξία ή οικονομικούς λόγους – διότι αφήνω ένα ελεύθερο επάγγελμα τριάντα ετών που θα επιβαρυνθεί πολύ – αλλά από μεγάλη όρεξη και διάθεση να προσφέρω», τόνισε ο κ. Παπαδάκης.
Όπως πρόσθεσε – έχοντας ήδη προχωρήσει σε επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του – υπάρχουν κενά και σκοπός είναι η καλύτερη οργάνωση και αντιμετώπιση τους. «Πιστεύω ότι και από την πλευρά του κόσμου, των εργαζομένων, των υπαλλήλων που συμμετέχουν στον Δήμο Σητείας, υπάρχει η διάθεση να προσφέρουν και όταν δοθούν οι κατευθύνσεις θα ανταποκριθούν. Εύχομαι λοιπόν ότι καλύτερο για τον τόπο μας, για το Δήμο μας».
Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και στον κατάλογο των 93 δράσεων που πρόσφατα παρέλαβε ο ίδιος από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, υπογραμμίζοντας ότι με μία αναλυτική, σωστή ανάγνωση, περιλαμβάνει έργα σε εξέλιξη που σημαίνει εν αναμονή υλοποίησης μελετών ή λήψης εγκρίσεων. Επίσης δράσεις υπό αξιολόγηση που σημαίνει ότι έχει υποβληθεί αίτηση σε πρόγραμμα, όταν τα προγράμματα απαιτούν όμως άμεσα μελέτες και αν ενταχθούν, προχωρούν. Ακόμη μελέτες υπό εκπόνηση ή απαίτηση μελετών που αφορούν πολλές δράσεις. «Το αναφέρω γιατί πρέπει να σταματήσει η κριτική και η διάθεση ότι δίδονται κάποια και επομένως πρέπει να γίνουν. Δεν θέλω να αναφερθώ περαιτέρω. Στόχος άμεσος είναι η καλύτερη οργάνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΥΔΟ. Υπάρχουν θέματα αλλά θα δουλέψουμε πολύ και θα αποδώσουμε, γιατί και γνωρίζουμε το αντικείμενο και την διάθεση έχουμε».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ