Μετά και τις δημαιρεσίες που έλαβαν χώρα χθες βράδυ στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, Πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ανέλαβε ο Γιώργος Πλευράκης, με Αντιπρόεδρο την Μαρία Παραβολιάση-Χρονάκη και Γραμματέα την Πόπη Κασαπάκη.
Η αντιπολίτευση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους Κωνσταντίνο Χαλκιαδάκη και Ειρήνη Δαλαβέρου-Καρύδη, κατά δήλωσή της δεν θέλησε να προτείνει υποψήφιο αντιπρόεδρο και απείχε από τη διαδικασία.
Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης μιλώντας στην «Α» συνεχάρη τον πρόεδρο, την αντιπρόεδρο και την γραμματέα του Δ.Σ., τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους και τόνισε πως «από πλευράς μου θα είμαι δίπλα τους για να διασφαλίσουμε την υλοποίηση του οράματός μας».

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι
Εξάλλου, με απόφασή του ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης ορίζει τους Αντιδημάρχους του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, με θητεία από σήμερα έως 31/08/2020.
Οι νέοι Αντιδήμαρχοι είναι οι:
– Γεώργιος Στρατάκης του Ιωάννη που αναλαμβάνει αρμοδιότητες: Τεχνικών Έργων, Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Ανάπτυξης, Κυκλοφορίας, Δημοτικής Συγκοινωνίας κ.α. και τη συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων.
– Δημήτριος Τζιράκης του Θεόφραστου με αρμοδιότητες Οικονομικών και Διοικητικών θεμάτων, την εποπτεία του προσωπικού του Δήμου, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ.α.
* Αναλυτικά οι αρμοδιότητες στην αυριανή ΑΝΑΤΟΛΗ.
Ν.Σ.