Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Σε πολεμικό συναγερμό Κολομβία-Βενεζουέλα – Μαδούρο: Προετοιμάζονται να μας επιτεθούν

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, σε αντίδραση στα στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται στη Βενεζουέλα κατά μήκος των συνόρων των δύο κρατών, τα οποία η Μπογοτά θεωρεί «απειλή», δήλωσε κολομβιανός ανώτερος αξιωματικός χθες.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έδωσε εντολή να διεξαχθούν τα γυμνάσια ώστε η χώρα του να προετοιμαστεί για τον κίνδυνο επίθεσης από την Κολομβία.

«Σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια που διεξάγει το καθεστώς της Βενεζουέλας (…) είμαστε σε κατάσταση συναγερμού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο στρατηγός Λουίς Ναβάρο. «Απειληθήκαμε ανοικτά», πρόσθεσε.

Ο Μαδούρο κατηγόρησε την Μπογοτά ότι προετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της χώρας του μετά την καταγγελία του κολομβιανού ομολόγου του Ιβάν Ντούκε πως ο σοσιαλιστής ηγέτης «φιλοξενεί» και «παρέχει προστασία» τόσο σε ηγέτες και μαχητές του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), επισήμως της τελευταίας οργάνωσης ανταρτών που συνεχίζει τη δράση της στην Κολομβία, όσο και σε μια ομάδα αποστατών μελών της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) που ανακοίνωσε πρόσφατα πως ξαναρχίζει τον ένοπλο αγώνα.Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναφέρεται στον κίνδυνο εισβολής από την Κολομβία σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Ουάσινγκτον, η οποία έχει επιβάλλει αλλεπάλληλους γύρους κυρώσεων εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο και της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας-μέλους του ΟΠΕΚ σε κρίση, διαβεβαιώνει πως θέλει να υπάρξει ειρηνική επίλυση με την εθελοντική παραίτηση του σοσιαλιστή προέδρου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως και αυτή της Κολομβίας, αναγνωρίζουν ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο ο Μαδούρο κατηγορεί ότι προσπαθεί να τον ανατρέψει πραξικοπηματικά.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist