Μια μεγάλη εκκρεμότητα, στην οποία φαίνεται αποφασισμένη η δημοτική αρχή να βάλει τέλος, είναι η ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ-10 στην Αμμούδα. Είναι ένα «ολυμπιακό» έργο που έχει «στοιχειώσει» από το 2000 που άρχισε να κατασκευάζεται, περνώντας από πολλές περιπέτειες, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει καταστεί εφικτή η ολοκλήρωσή του. Και αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι σε λίγο συμπληρώνεται 20ετία από τότε που ξεκίνησε να κατασκευάζεται και παραμένει ένα κτίριο – αποθήκη αφημένο στη φθορά του χρόνου και επιτήδειων, όταν ο Άγιος Νικόλαος διψά για αθλητικές υποδομές που θα στηρίξουν το υφιστάμενο αθλητικό δυναμικό και θα ενθαρρύνει πολλούς περισσότερους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Επιπλέον μια τέτοια αθλητική εγκατάσταση θα αποτελέσει πρόσθετη υποδομή για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού – τομέα στον οποίο ο Άγιος Νικόλαος έχει να επιδείξει εύσημα, με τις διαθέσιμες υποδομές, προσδοκώντας ότι με την ολοκλήρωση του Τ10 θα μπορέσει να προσελκύσει περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις και να αναλάβει νέες διοργανώσεις, με ό,τι σημαίνει αυτό για το προφίλ της πόλης και την τοπική οικονομία.

Για να προχωρήσει το σχέδιο ολοκλήρωσης του Τ10, απαιτείται απογραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των φθορών και του κατασκευαστικού σταδίου στο οποίο έχει φτάσει η εγκατάσταση.

Απαιτείται, όπως είπε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μελετών του Δήμου Αγίου Νικολάου Μαρία Πρατσινάκη, νέα επίκαιρη μελέτη για το υπόλοιπο αρχιτεκτονικό – κατασκευαστικό κομμάτι και όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου. Ο Δήμος εξετάζει αν η Τεχνική Υπηρεσία του έχει τη δυνατότητα και το διαθέσιμο προσωπικό για να εκπονήσει τις μελέτες αυτές, πιθανόν όμως να γίνει και προκήρυξη για ανάθεση σε εξωτερικό μελετητή. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση θα ληφθεί με γνώμονα το καλύτερο και συντομότερο κατά το δυνατόν αποτέλεσμα, ώστε το Κλειστό Γυμναστήριο να παραδοθεί σε χρήση όσο πιο σύντομα γίνεται, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χάρης Αλεξάκης.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ