Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Στήριξης Γηροκομείου Σητείας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30/9/2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν  εκπρόσωποι του Δ.Σ.  Φιλανθρωπικού Συλλόγου Σητείας, ο Δήμαρχος Σητείας Κος Ζερβάκης, οι πρώην δήμαρχοι Κος Πατεράκης και κος Κουρουπάκης,  δημοτικού σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων της πόλης καθώς  απλοί πολίτες.

Έγινε ενημέρωση των μέχρι τώρα ενεργειών και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος σε κλίμα ενότητας για τον κοινό σκοπό.

Αφού συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις από τους παρευρισκομένους αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής :

  • Να προγραμματιστεί συνάντηση παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπίτνης & Σητείας  Κύριλλου, του Περιφερειάρχη Κρήτης Κου Αρναουτάκη και μικτής επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Σητείας Κο Ζερβάκη, έναν εκπρόσωπο της Επιτροπής Στήριξης Γηροκομείου Σητείας, έναν εκπρόσωπο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου και έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Σητείας.
  • Δέσμευση του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Σητείας να προχωρήσει τις όποιες τεχνικές ενέργειες (και πολιτικές παρεμβάσεις) χρειάζονται, ώστε να προχωρήσει το απαραίτητο Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο για την ανέγερση του Γηροκομείου Σητείας.

Θυμίζουμε ότι στην επιτροπή στήριξης συμμετέχουν οι Σύλλογοι Α.Ο. Σητείας, Διπλωματούχων Μηχανικών, Εμπορικός, Ενοικιαζομένων Δωματίων, Προοδευτικός, Εστίασης, Ξενοδόχων, Πολυτέκνων, Φίλων Νοσοκομείου, Κοινωνική λειτουργός και απλοί πολίτες.

Εκ της Επιτροπής Στήριξης Γηροκομείου Σητείας

Οι Συντονιστές

  • ΣΑΡΙΔΗΣ Χαράλαμπος
  • ΝΙΚΗΤΑΚΗ Μάρω
  • ΑΕΡΑΚΗ Μαρία