Συνεχίστηκε και σήμερα η κατάληψη  του Γενικού Λυκείου Σητείας  με τους μαθητές να προγραμματίζουν αύριο το πρωί συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν την λήξη ή την συνέχιση αυτής

Σε ότι αφορά το ΕΠΑΛ  η κατάληψη έληξε σήμερα το μεσημέρι.

Νωρίτερα το πρωί συνεδρίασε το Σχολικό Συμβούλιο με την συμμετοχή  εκπροσώπων μαθητών, του Διευθυντή του σχολείου Γρηγόρη Προϊστάκη, των εκπαιδευτικών, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και της Ένωσης  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σητείας καθώς και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Αϊλαμάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης  συζητήθηκαν όλα τα αιτήματα των μαθητών και τα προβλήματα που υπάρχουν τα οποία αφορούν τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού, την έλλειψη βιβλίων ειδικότητας που αναμένεται ωστόσο να παραλειφτούν εντός των επόμενων πέντε ημερών, το θέμα της πυρασφάλειας και φυσικά το μείζον ζήτημα του κτιριακού, ένα χρόνιο και πολύ  σοβαρό πρόβλημα για το σχολείο.

Τα ζητήματα καταγράφηκαν από τον κ. Αϊλαμάκη προκειμένου να προωθηθούν  μέσω του Δήμου και να δρομολογηθούν.

Προτάθηκε επίσης από την πλευρά των γονέων και κηδεμόνων και των παιδιών, η διεξαγωγή συνάντησης   με το Δήμαρχο Σητείας  Γιώργο Ζερβάκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Παπαδάκη, πρόταση για την οποία υπήρξε σύμφωνη γνώμη από όλους τους συμμετέχοντες στην  συνάντηση.

– Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ