Την καθιέρωση της διοργάνωσης του Πανελληνίου Συμποσίου Γλυπτικής επί Ξύλου, κάθε χρόνο, στον Άγιο Νικόλαο, επιβεβαίωσαν χθες, στην τελετή παράδοσης των γλυπτών στο Δήμο Αγίου Νικολάου τόσο οι έχοντες την πρωτοβουλία όσο και οι πολιτικοί παράγοντες του Δήμου, με τη δέσμευση ότι η διοργάνωση θα γίνεται κάθε χρόνο όλο και καλύτερη, με όλο και περισσότερες και ενδιαφέρουσες συμμετοχές.

Την Κυριακή το μεσημέρι, στη Δημοτική Πλαζ ΕΟΤ, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των εργασιών του 2ου Συμποσίου Ξυλογλυπτικής, όπου οι δημιουργοί από διάφορα μέρη της Ελλάδος που συμμετείχαν στο γεγονός, παρέδωσαν στο Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό τις δημιουργίες τους.

Στον αρχικό πυρήνα των επτά συμμετεχόντων προστέθηκαν στην πορεία κι άλλοι. Συγκεκριμένα συμμετείχαν και παρέδωσαν τα έργα τους οι Ν. Γιώτης, Ε. Μίχος, Ν. Μάνεσης, Μ. Πετράκης, Μ. Τζώρτζης, Β. Ταταρίδης, Γ. Αθανασάκης, Ε. Μουτσόγλου και Ν. Λαμπρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Α. Ζερβός τόνισε ότι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα δικαιώνει την απόφαση για τη φιλοξενία του 2ου Συμποσίου Ξυλογλυπτικής στον Άγιο Νικόλαο, αφού μας απέδωσε μια ανθρώπινη δημιουργία εξαιρετικής ποιότητας. Επεσήμανε ότι με τον βασικό εμπνευστή της διοργάνωσης Νίκο Μάνεση γνωρίζονται και μέσα από τη δουλειά του ως εργοθεραπευτή ξυλογλυπτικής στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου πριν πολλά χρόνια, και όσο εξελισσόταν ως δημιουργός.

Ο Αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης και ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρης Ραφαϊλάκης απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες και ο Δήμαρχος πρόσφερε από ένα φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Αγίου Νικολάου στους εκτός Κρήτης συμμετάσχοντες γλύπτες.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ