Δοξολογία για την εορτή της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη της Αγίου Αρτεμίου τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής στον Ι.Μ. Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Η 20η Οκτωβρίου, «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας», θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Σώματος προς της χώρα και την κοινωνία. Παράλληλα την ίδια ημέρα τιμάται και ο προστάτης του Σώματος μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, οι Δήμαρχοι Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, οι αντιδήμαρχοι Κωστής Καστελλιανάκης, Θωμάς Χαριτάκης, Γιώργος Βάρδας και Κίμωνας Χουρδάκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Πορεία” Γιάννης Ανδριώτης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουνενός, ο πολιτευτής Μανόλης Κλώντζας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μανόλης Παπαδάκης, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, τοπικών φορέων, συλλόγων και αρχών και πλήθος πιστών.

Την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη ανέγνωσε η Υπαστυνόμος Β΄κ. Ζήνα Σπυριδάκη.

Μετά την δοξολογία παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας.

Ν.Σ.