ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 19-4-2024
Ξεκίνησε να «μεταμορφώνεται» το «Minos Beach Art Hotel» με στόχο να γιορτάσει τα 60 χρόνια λειτουργίας του με ένα «φρεσκαρισμένο» πρόσωπο
Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: «Στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις»
Εκτός Κρήτης διαιτητική τριάδα στο Επισκοπή-ΑΟΑΝ
Το Σαββατοκύριακο η τελική φάση της Σκακιστικής Πανεπιστημιάδας Κρήτης 2024
Διερευνάται καταγγελία για απόπειρα απαγωγής παιδιού στο Καλό Χωριό
Παρουσίαση της δράσης: «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη»
Στιγμές από το ΑΕ Λακωνίων-ΑΕ Νεάπολης
Ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΛ
Στην τελική ευθεία η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του του Δήμου Ηρακλείου και της UNICEF

Ακριβά θα κοστίζουν στους τουρίστες οι… selfie με γκέισες στο Κιότο

Ακριβά θα στοιχίζει σε τουρίστες η επιθυμία τους να βγάλουν selfie στις γειτονιές που ζουν οι γκέισες στο Κιότο.

Οι Αρχές απαγορεύουν τις φωτογραφίες στο προάστιο του Γκιον έπειτα από πλήθος παραπόνων που εκφράστηκαν από τους κατοίκους ότι δέχονται παρενοχλήσεις και κακή συμπεριφορά από επισκέπτες στην αναζήτηση της τέλειας selfie.

Η απαγόρευση τέθηκε σε εφαρμογή πρόσφατα σε δρόμους του Γκιον και προβλέπεται ακόμη και πρόστιμο που μπορεί να φθάσει τα 10.000 γεν, δηλαδή περίπου 100 ευρώ.

Η “τουριστική μόλυνση“ είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στο Κιότο όπου οι τουρίστες συρρέουν για να θαυμάσου ντα αρχαία τοπία, τους ναούς αλλά και να δουν τις περιβόητες γκέισες, γνωστές ως γκέικο και τις μαθητευόμενες μάικο με τα εξεζητημένα και εξίσου εκλεπτυσμένα κιμονό τους. Οι τοπικές Αρχές, ανταποκρινόμενες στα παράπονα των επιχειρηματιών και των κατοίκων, τοποθέτησε απαγορευτικές πινακίδες για φωτογραφίες σε σοκάκια και δρόμους που οδηγούν στον κεντρικό δρόμο Χαναμικότζι απ’ όπου περνούν οι γκέισες και βρίσκονται οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα, σ’ αυτήν τη γειτονιά είναι τοποθετημένα τα πιο πολυτελή εστιατόρια όπου οι γκέικο και οι μάικο εργάζονται στην ψυχαγωγία και την εξυπηρέτηση θαμώνων. Στην περιοχή όπου βρίσκονται περισσότερα από 300 εστιατόρια, υπάρχουν πολλά παράπονα για πεταμένα σκουπίδια και αποτσίγαρα στους δρόμους, στην κυκλοφοριακή συμφόρηση ακόμη και στην παραβίαση ιδιωτικών χώρων.

Κάποιοι δήλωσαν ότι τουρίστες περικύκλωσαν ταξί που μεταφέρουν γκέικο και κυνηγούσαν γυναίκες στους δρόμους προκειμένου να βγάλουν φωτογραφίες μαζί τους. Η απαγόρευση και το πρόστιμο δεν είναι ακόμη νομικά κατοχυρωμένα, αλλά οι τοπικές επιχειρήσεις ελπίζουν ότι το μέτρο να αναγκάσει τους τουρίστες να σέβονται περισσότερο τη γειτονιά και τους ξεχωριστούς κατοίκους της.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist