Διανύουμε τη 2η χρονιά ένταξης της σχολικής μας βιβλιοθήκης, της ΤΑΞΙΑΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ -όπως την ονομάσαμε- στο Πανελλήνιο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και φέτος γίνεται ακόμη πιο δραστήρια, πέρα από τον εβδομαδιαίο δανεισμό βιβλίων από τους μαθητές μας! Η ομάδα εκπαιδευτικών της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης κατάρτισαν για το σχολικό έτος 2019-2020 το παρακάτω πρόγραμμα δράσεων.

  1. ‘’Το Κουδούνι του Βιβλίου μου’’

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί διαβάζουν για 15 λεπτά, μία Πέμπτη κάθε μήνα, την 1η διδακτική ώρα το λογοτεχνικό βιβλίο τους!

  1. ‘’Η Βιβλιο-πόρτα μας’’

Οι μαθητές κάθε τμήματος διακοσμούν την πόρτα της τάξης τους, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο εικαστικό αποτέλεσμα του εξώφυλλου ενός αγαπημένου τους βιβλίου.

  1. ‘’Διαβάζω και παίζω για τους συμμαθητές μου’’

Οι μαθητές γίνονται παραμυθάδες! Διαβάζουν επιλεγμένα παραμύθια ή ιστορίες και παίζουν ρόλους για τους συμμαθητές τους, και όχι μόνο!

  1. ‘’Η Ταξιδιάρικη Βιβλιοθήκη κάνει βόλτες’’

Συνεχίζοντας τη δράση των Ταξιδιάρικων Βιβλιοβαλιτσών μας από την περσινή χρονιά προχωράμε, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στη δημιουργία νέων, λαμβάνοντας υπόψιν μας για αυτή τη χρονιά και τα λογοτεχνικά έργα που θα δουλέψουμε φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ «Art of Reading, Reading into Art». Τόσο οι βιβλιοβαλίτσες που δημιου.ργήσαμε πέρσι, όσο και αυτές που θα δημιουργήσουμε φέτος, θυμίζουμε ότι θα βρίσκονται στη διάθεση των μαθητών μας αλλά και όλων των σχολείων του Δήμου μας, για δανεισμό

Οι νέες Βιβλιοβαλίτσες: Ερωτόκριτος, Πινόκιο, Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων, Οδυσσέας

  1. ‘’Ημέρα Ανοικτής Βιβλιοθήκης’’

Η Ταξιδιάρικη Βιβλιοθήκη μας οργανώνει δράσεις φιλαναγνωσίας για το παιδικό κοινό του Αγίου Νικολάου με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων. Ορίζονται 2 ημέρες ανοικτής βιβλιοθήκης για το σχολικό έτος 2019-2020:

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, ‘’Χριστουγεννιάτικα παραμυθομπερδέματα!’’,

Σάββατο 11 Απριλίου 2020, ‘’Πασχαλιάτικες ιστορίες’’.

  1. Πλούσιες εκδηλώσεις την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
  2. Συμμετοχή σε διαγωνισμούς και μαραθώνιους λογοτεχνίας

…γιατί, ‘’Ένα βιβλίο είναι ένας κήπος που μπορείς να κουβαλήσεις στην τσέπη σου.’’

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ