ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Ο Α.Ο. ΛΑΤΩ σε συνεργασία με τον Σ.Ο. ΚΑΜΑΡΑ, προκηρύσσει το 27ο ατομικό πρωτάθλημα του Αγίου Νικολάου με διεθνή αξιολόγηση.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
έχουν σκακιστές και σκακίστριες του Α.Ο. ΛΑΤΩ και του Σ.Ο. ΚΑΜΑΡΑ από 6 ετών και πάνω (γεννημένοι-ες από το έτος 2013 και πριν).
ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2019 (με μήνυμα στο 6949-722260 – κ. Γιώργο Μαγουλιανό).
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ορίζεται για όλους στα 15 ευρώ και για αδέλφια 25 ευρώ συνολικά.
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξάγονται στο εντευκτήριο του Συλλόγου εκτός και αν ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν το επιτρέψει. Στην περίπτωση αυτή, οι αγώνες θα γίνουν σε άλλον χώρο για τον οποίον θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση. Ως προς αυτό, είναι τελείως απαραίτητο οι δηλώσεις συμμετοχής να κατατεθούν μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Μέχρι 20 συμμετοχές: ελβετικό 7 γύρων.
21 συμμετοχές και πάνω, ελβετικό 9 γύρων.
ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Διεθνές ΕΛΟ, ελληνικό ΕΛΟ, αριθμός παρτίδων, παλαιότερος αριθμός μητρώου.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΕΩΣ
Για κάθε παίκτη θα είναι 1:30 ώρα + 30΄΄για κάθε κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική μέχρι το τέλος της παρτίδας.
Εάν περάσουν 30 λεπτά από την προκαθορισμένη ώρα ενάρξεως των αγώνων και κάποιος παίκτης δεν έχει ξεκινήσει να παίζει, τότε χάνει το παιχνίδι. Εάν υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία για την έγκαιρη προσέλευσή του, θα πρέπει να ενημερώσει τον διαιτητή πριν την έναρξη των αγώνων.
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
αν κάποιος αδικαιολόγητα σταματήσει τους αγώνες του, τότε θα εξετασθεί εάν και πότε θα ξανασυμμετάσχει σε αγώνες του Συλλόγου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
1ος γύρος: Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 5:00 μμ.
2ος γύρος: Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 10:00 πμ.
3ος γύρος: Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 5:00 μμ.
4ος γύρος: Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 10:00 πμ.
5ος γύρος: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 5:00 μμ.
6ος γύρος: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 10:00 πμ.
7ος γύρος: Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 5:00 μμ.
8ος γύρος: Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 10:00 πμ.
9ος γύρος: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 5:00 μμ.

Οι διοργανωτές, έχουν το δικαίωμα να αναβάλλουν κάποιον γύρο εφόσον υπάρξει σοβαρός λόγος όπως π.χ. δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή κάτι άλλο.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια των αγώνων. Εάν χτυπήσει κάποιο, θα υπάρξει μηδενισμός. Αν υπάρχει θέμα υγείας ή κάποιο άλλο αντικειμενικά σοβαρό θέμα, το τηλέφωνο θα παραδίδεται πριν την έναρξη στον διαιτητή ο οποίος θα έχει ενημερωθεί και θα έχει θέσει την συσκευή στην αθόρυβη λειτουργία.
ΕΠΑΘΛΑ:
θα δοθούν τα παρακάτω:
α) Κύπελλο και μετάλλιο οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης
β) Κύπελλο η 1η και μετάλλια η 2η και η 3η της γενικής κατάταξης
β) Κύπελλο ο 1ος και μετάλλια ο 2ος και ο 3ος κάτω των 18 ετών.
γ) Κύπελλο ο 1ος και μετάλλια ο 2ος και ο 3ος κάτω των 12 ετών.
δ) Κύπελλο ο 1ος και μετάλλια ο 2ος και ο 3ος κάτω των 8 ετών.
Διευκρινίσεις:
1. Σε όλες τις περιπτώσεις, όπου αναφέρεται π.χ. 1ος 2ος 3ος , εννοείται και ή 1η ή 2η ή 3η. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε κατηγορία, ένα κύπελλο ή μετάλλιο θα υπάρχει, ανεξαρτήτως φύλου.
2. Εάν κάποιος κάτω των 18 ή 12 ετών καταταχθεί σε ανώτερη κατηγορία θα πάρει το αντίστοιχο κύπελλο η μετάλλιο. Π.χ. αν ο πρώτος <18 ετών τερματίσει 1ος ή 2ος ή 3ος στην γενική κατάταξη, δεν θα πάρει δύο κύπελλα ή μετάλλια αλλά μόνον αυτό της γενικής κατάταξης. Σε αυτήν ή παρόμοια περίπτωση, ο 2ος π.χ. στην κατηγορία <18 ετών, θα πάρει το κύπελλο του 1ου αυτής της κατηγορίας, ο 3ος του 2ου και ο 4ος του 3ου.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
α) αποτελέσματα μεταξύ των ισόβαθμων, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους
β) Μπούχολντς -1
γ) Σόννεμπορν – Μπέργκερ
δ) αριθμός νικών
ε) 2 δεκάλεπτες παρτίδες. Αν και μετά από αυτά τα παιχνίδια, υπάρξει ισοβαθμία, τότε θα παιχτούν δυο πενταλεπτες παρτίδες και σε νέα ισοπαλία, πάλι το ίδιο μέχρι την τελική

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Μαγουλιανός Γιώργος, βοηθός διαιτητη: Αγγελέτος Μάριος.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
Λογοθέτης Σωτήρης, Κλώκας Κων/νος, Μυλωνάκης Γιώργος
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Κοζύρης Μιχάλης.
ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΕΙΣ
Φωτογραφίσεις (και βιντεοσκόπηση) συμμετεχόντων την ώρα των αγώνων: Για λόγους προβολής του αθλήματος ή του συγκεκριμένου αγώνα αλλά και για λόγους αναμνηστικούς που έχουν να κάνουν με την πορεία του Συλλόγου στον χρόνο, συνηθίζεται να φωτογραφίζονται όσοι συμμετέχουν κατά την ώρα των αγώνων τους. Οι φωτογραφίες αυτές (ή τα βίντεο), θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας και μπορεί να στέλνονται για δημοσίευση και στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ ή άλλο ΜΜΕ που μπορεί να προκύψει. Όποιος διαφωνεί και δεν επιθυμεί φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση του παιδιού του ή του ιδίου, θα πρέπει να το δηλώσει εγγράφως πριν την έναρξη των αγώνων.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ.