Στις 18 Νοεμβρίου θα διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου. Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του σωματείου, παρουσία του Αντιδημάρχου και Προέδρου του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμά Χαριτάκη, και ελαχίστων εμπόρων, πέραν του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.

Παρ’ όλα αυτά, ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Οδυσσέας Παπαδάκης έκανε απολογισμό του έργου της διοίκησης για την τριετία που πέρασε, καλώντας νέους, δραστήριους και με διάθεση προσφοράς και αγάπης για την πόλη, να αναμιχθούν, να θέσουν υποψηφιότητα και να πλαισιώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο, γιατί η τοπική αγορά και η πόλη έχει ανάγκη τον Εμπορικό Σύλλογο ο οποίος πρέπει να συνεχίζει να δρα και να παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα, όπως τόνισε, ανακοινώνοντας παράλληλα την αποχώρησή του ύστερα από μακρόχρονη προσφορά.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, Δήμο, Λιμενικό Ταμείο, Επιμελητήριο, Εκκλησία κ.α. τόσο για θέματα που αφορούν την τουριστική και κατ’ επέκταση οικονομική ανάπτυξη του τόπου, όσο και μέσα από ένα κοινωνικό έργο προσφοράς προς τις ομάδες και άτομα που χρειάζονται ενίσχυση. Με την ευκαιρία είπε ότι θα ανταποκριθούν και στο αίτημα που έλαβε ο Σύλλογος για προσφορά ειδών ένδυσης και υπόδησης κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Νεαπόλεως.

Αναφέρθηκε επίσης στην τράπεζα αίματος που συνέστησε ο Εμπορικός Σύλλογος, που δυστυχώς, όπως είπε, δεν βρήκε την ανταπόκριση που απαιτείται μια τέτοια πρωτοβουλία που πρωτίστως στοχεύει στην κάλυψη εκτάκτων αναγκών λήψης αίματος  για τα ίδια τα μέλη του και τις οικογένειες τους.

 

Η «ανοιχτή αγορά»

Ως μεγάλης σημασίας επίτευγμα που έχει δρομολογηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου και το Επιμελητήριο Λασιθίου, θεωρεί ο κ. Παπαδάκης την κατατεθειμένη πρόταση για τη δημιουργία Ανοιχτής Αγοράς στην πόλη. Οι επεμβάσεις και υποδομές που προτείνονται θα αναβαθμίσουν τη ζώνη με τα 130 περίπου καταστήματα που εντάσσονται σ’ αυτό, τόνισε. Αναφορά έγινε στην υπερπροσπάθεια από πλευράς της απερχόμενης διοίκησης προκειμένου να πειστούν ο κρίσιμος αριθμός των καταστηματαρχών να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να εξασφαλιστεί το πλαφόν που χρειαζόταν για υποβολή σχετικού φακέλου και να διεκδικηθεί η επιχορήγηση για τα έργα και τις προμήθειες που θα το συνοδεύουν. Αρκεί, όπως τονίστηκε, τα χρήματα της επιχορήγησης να αξιοποιηθούν για την πληρότητα της Ανοιχτής Αγοράς και όχι μόνο για ορισμένα έργα υποδομής (π.χ. για τη διαμόρφωση του ελαιώνα σε πιο οργανωμένο χώρο στάθμευσης).

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ