Δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν προχθές από τότε που ένας εκ των κεραυνών που έπεσαν τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου στον μεραμπελλιώτικο ουρανό, προκάλεσε βλάβη στους φωτεινούς σηματοδότες (φανάρια) στον κόμβο του Ξηροκάμπου.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα τα φανάρια δεν λειτουργούν, ενώ στο εν λόγω χρονικό διάστημα έχουν λάβει χώρα στον συγκεκριμένο κόμβο τρία τροχαία ατυχήματα – ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές – το ένα από αυτά μάλιστα ιδιαιτέρως επικίνδυνο την περασμένη Παρασκευή, με ένα όχημα να ανατρέπεται και να αναποδογυρίζει. Τελευταίο παράδειγμα το χθεσινό τροχαίο, με δύο ΙΧ αυτοκίνητα να συγκρούονται, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.
Η απάντηση στο – εύλογο – ερώτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και όλων των διερχόμενων από το σημείο οδηγών σχετικά με το πότε η βλάβη αυτή θα επιδιορθωθεί και τα φανάρια θα ανάψουν ξανά δεν δόθηκε από τους αρμοδίους ούτε χθες.

Η ΑΝΑΤΟΛΗ επικοινώνησε χθες με την κ. Καίτη Ιερωνυμάκη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης (πρώην ΔΕΣΕ) στην δικαιοδοσία της οποίας ανήκει και η λειτουργία και συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών επί του ΒΟΑΚ, που μας είπε πως το ανταλλακτικό της απαραίτητης πλακέτας που κατεστράφη από κεραυνό στα φανάρια του Ξηροκάμπου έχει ήδη παραγγελθεί από την Υπηρεσία.

Η ίδια δεν μπορεί, ωστόσο, όπως ανέφερε να προσδιορίσει ποιο θα είναι το ακριβές χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να παρέλθει για να την αποστείλει η αρμόδια εταιρία από την Αθήνα – που είναι η μοναδική που δύναται να προμηθεύσει τέτοιου είδους πλακέτες στην Ελλάδα.

Η κ. Ιερωνυμάκη πρόσθεσε πως αντίστοιχη βλάβη έχουν υποστεί και οι φωτεινοί σηματοδότες κοντά στην περιοχή της Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, για την οποία επίσης υπάρχει εδώ και αρκετές ημέρες αναμονή.
ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ