Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 διεξήχθησαν με επιτυχία ο 80ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ε.Μ.Ε  «ΘΑΛΗΣ», καθώς και ο 6ος Παλλασιθιώτικος Μαθηματικός Διαγωνισμός «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ».

Οι διαγωνισμοί έλαβαν χώρα στα τρία εξεταστικά κέντρα του νομού Λασιθίου, στις πόλεις του Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας, στα οποία προσήλθαν συνολικά 224 μαθητές.

Για την ομαλή  διεξαγωγή των διαγωνισμών οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους σε όλο τον νομό, που κάθε χρόνο ανιδιοτελώς και άοκνα προσφέρουν με την εθελοντική τους παρουσία ένα εκπαιδευτικό έργο ουσίας για τους Λασιθιώτες μαθητές.

Ευχαριστούμε επίσης τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και όλες τις τοπικές επιχειρήσεις που κάθε χρόνο μεριμνούν για το κέρασμα των διαγωνιζομένων μαθητών. (Ζαχαροπλαστεία: ΒΕΤΕΡΑΝΟ – Ιεράπετρα και ΕΛΕΝΑ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΠΕΡΦΕΚΤ – Άγιος  Νικόλαος).

Τέλος ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λασιθίου, καθώς και τους Διευθυντές των εξεταστικών κέντρων για την  συνεργασία τους και την διαχρονική αρωγή τους για την εύρυθμη διεξαγωγή των διαγωνισμών στον νομό μας.

Το Παράρτημα Λασιθίου σε συνεργασία τόσο με τα άλλα Παραρτήματα του νησιού όσο και με θεσμικούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης  κ.α,  προσπαθεί  εντατικά και συστηματικά  να προάγει  ένα  πνεύμα συμμετοχής στην Μαθηματική Παιδεία ώστε μέσα από αυτή την συμμετοχή να είναι ωφελημένη η κοινωνία μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους  διαγωνισμούς Καλά  αποτελέσματα και Καλή συνέχεια και στις επόμενες φάσεις (Ευκλείδης–Αρχιμήδης).

Το  Δ.Σ. του Παραρτήματος Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας