Σήμερα Πέμπτη θα ξεκινήσει η εφαρμογή από την ανάδοχο εταιρία της μελέτης συντηρήσεων και αποκαταστάσεων φθορών στις υφιστάμενες παιδικές χαρές νέου τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου – αυτών δηλαδή, που δεν είναι σιδερένιες αλλά ξύλινες με την ανάλογη περίφραξη.

Όπως είπε σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθημερινότητας και διοίκησης Κωστής Καστελλιανάκης, η μελέτη αυτή περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε παιχνίδια που είτε έχουν σπάσει είτε έχουν αφαιρεθεί ώστε οι παιδικές χαρές αυτές να παραδοθούν στην πρότερη μορφή που είχαν όταν είχαν παραδοθεί.

Αυτές συγκεκριμένα είναι: στην παιδική χαρά στην περιοχή του Όρμου, σε δύο σημεία εντός του Κυκλοφοριακού πάρκου, στην Κιτροπλατεία, στην περιοχή της Λίμνης, στο Νηπιαγωγείο Νεάπολης, στην επάνω πλευρά του δημοτικού κήπου Νεάπολης, στο σχολείο Κριτσάς, στο σχολείο Καλού Χωριού και στο σχολείο Σισίου.

Για σήμερα, λοιπόν, είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του Δήμου με την ανάδοχο εταιρία (από τα Χανιά), με το ξεκίνημα των παρεμβάσεων να δίδεται από την παιδική χαρά στον Όρμο, για να συνεχιστεί με εργασίες στις δύο παιδικές χαρές εντός του Κυκλοφοριακού πάρκου.

Σημειώνεται δε, πως η εργολαβία αυτή θα εκπονηθεί σε εντελώς ξεχωριστό πλαίσιο από τα δύο μέρη της συνολικής μελέτης πιστοποίησης, επισκευής και αντικατάστασης των παιδικών χαρών σε όλη την έκταση του Δήμου για το σύνολο των παιδικών χαρών (αν και κάποιες παιδικές χαρές συμπίπτουν). Αυτή, αναμένεται σύμφωνα με τον κ. Καστελλιανάκη να δημοπρατηθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2020.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ