Η κατάρτιση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ) για το 2020, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγίου Νικολάου (5/12), που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα. Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του δήμου, πρόκειται για μια διαδικασία, που έχει επιβληθεί ήδη από το 2013 (περιγραφή ανά μήνα/τρίμηνο) των εσόδων και εξόδων του Δήμου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, η διαδικασία αυτή, παρά του ότι αποτελεί ένα ακόμα στενό «κορσέ» – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – στην λειτουργία των δήμων μαζί με το Παρατηρητήριο, ωστόσο η οικονομική υπηρεσία κατάφερε την τελευταία εξαετία ν’ ανταπεξέλθει επαρκώς. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό, ο προϋπολογισμός που στάλθηκε στο παρατηρητήριο, επέστρεψε εγκεκριμένος, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο Δήμος, ακολουθεί τις υποδείξεις που δίνονται, προκειμένου  να μπορέσει να εγκρίνει το πρόγραμμα έργων και να υλοποιήσει οποιαδήποτε άλλη δαπάνη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αναπροσαρμογής τελών στους κοινόχρηστους χώρους που συζητήθηκε στην παραπάνω συνεδρίαση, δηλώνοντας ότι «η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να υποστηρίξει τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, στις δυσκολίες που υπάρχουν , ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο, όπου επιχειρείται μια συνολική αναδιάταξη των κοινόχρηστων χώρων, ώθησε στο να γίνει δεκτό το αίτημα τους, αναφορικά με την μείωση των τελών κατάληψης δημοσίου χώρου, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ξεπεράσουν την δύσκολη χρονική περίοδο.

Θεωρούμε – ανέφερε χαρακτηριστικά – ότι η οριζόντια μείωση του 20% σε όλα τα καταστήματα και σ’ όλες τις περιοχές του δήμου, θα βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν αδυναμίες που σήμερα υπάρχουν».