Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΣύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή στην...

Σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή στην Κρήτη

Από

Ημερομηνία

Στα 600 εκ. εκτιμάται το σύνολο του κόστους που προκύπτει για την Κρήτη από την κλιματική αλλαγή, επεσήμανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στη σύσκεψη που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή.

Στην εισαγωγή του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως η κλιματική αλλαγή προκάλεσε τεράστιες ζημιές πέρυσι το χειμώνα με τις μεγάλες καταστροφές στη Δυτική Κρήτη και τώρα η κατάρρευση της Thomas Cook στον τουρισμό και η μεγάλη ζημιά στη φετινή ελαιοπαραγωγή έχουν οδηγήσει σε τεράστιο μέγεθος το σύνολο της οικονομικής ζημιάς.

«Το 2019 κλείνει με σοβαρά και σημαντικά προβλήματα για όλο το νησί. Οι καταστροφές από τις πλημμύρες σε Χανιά και Ρέθυμνο, τα προβλήματα με τα θερμοκήπια σε Ιεράπετρα, Τυμπάκι και Κουντούρα, το ζήτημα της Thomas Cook στο νησί μπορούν σε κόστος να ξεπεράσουν τα 600 εκ. Και για την οικονομία του νησιού είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό. Αυτό σημαίνει πως η τοπική οικονομία πλήττεται σε όλους τους κλάδους», σημείωσε ο Περιφερειάρχης ενώ απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη τόνισε: «Σύμφωνα με την καταγραφή που κάνουν οι υπηρεσίες μόνο Χανιά και Ρέθυμνο οι ζημιές ξεπερνούν τα 250 εκ. Ευρώ».

Σημαντική ήταν η εκπροσώπηση από το Λασίθι στη σύσκεψη. Ο Αντιπεριφερειαρχης Λασιθίου κ. Γιάνηνς Γουλιδάκης και οι Δήμαρχοι Σητείας και Ιεράπετρας Γ. Ζερβάκης και Θ. Καλαντζάκης είναι παρόντες καθώς και οι πρόεδροι των Ενώσεων του Λασιθίου, αποτυπώνοντας το μέγεθος των προβλημάτων του νόμου από τις ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια.

Πρόσφατα άρθρα