Μετά τον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα, την Παρασκευή και το Σάββατο, την Κυριακή ήταν η σειρά της Νεάπολης να γιορτάσει την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Παρουσία της Περιφερειακής συμβούλου Λασιθίου Μαρίας Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού, των αντιδημάρχων, δημοτικών και όλων των τοπικών συμβούλων της κοινότητας, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και σωματείων της περιοχής και φυσικά πλήθους κόσμου όλων των ηλικιών που παραβρέθηκε, ο δημοτικός κήπος της ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου γέμισε με χριστουγεννιάτικα φώτα, λαμπιόνια, εορταστικό διάκοσμο χρωματιστά σιντριβάνια και χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Ο Δήμαρχος έκανε την καθιερωμένη αντίστροφη μέτρηση και έδωσε το έναυσμα για να γεμίσει ο κήπος φώτα και «χρώματα» Χριστουγέννων και ο Επανωμεραμπελλιώτικος ουρανός εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

 

 

Συνολικά, με δρώμενα, κεράσματα και bazaar με χριστουγεννιάτικες κατασκευές συμμετείχαν στην εκδήλωση: το Τοπικό Τμήμα ΣΕΟ της Νεάπολης, η Θεατρική Ομάδα Νεάπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Νέων Νεάπολης, οι Φίλοι Νοσοκομείου Νεάπολης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Νεάπολης, ο Ποδηλατικός Όμιλος Δρήρος της Νεάπολης, ο Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης, η Πεζοπορική Παρέα Νεάπολης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Νεάπολης, το 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης, το ΚΑΠΗ Νεάπολης και καταστήματα της πόλης – ζαχαροπλαστείο Χανιωτάκη, Καφέ Όναρ, Καφέ Δρήρος, Καφέ Κέντρο, καφέ-ζαχαροπλαστείο Μήλο, ζαχαροπλασείο Λιόντας, Σούπερμαρκετ Αριάδνη.

Επίσης, ο πρόεδρος Μανόλης Χαλκιαδάκης και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου του δ.δ. Ζενίων «Αορήτες» έψηναν και προσέφεραν σε όλους αχνιστό ξινόχοντρο στην είσοδο του κήπου ενώ ενεργεό παρουσία στα δρώμενα είχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Κουναλίου.

Στο «Σπίτι» των Νέων εντός του κήπου μέλη του Συλλόγου προσέφεραν κάστανα, ρακή και νόστιμη κολοκυθόσουπα.

Η εκδήλωση της φωταγώγησης έγινε με τη συνδιοργάνωση του ΠΑΟΔΑΝ και της Κοινότητας Νεάπολης.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ