Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη
Γ. Μανουσάκης: Το Λασίθι γράφει ιστορία και στέλνει δυνατό ‘μήνυμα’ για την Υγεία, δεν θα το βάλουμε κάτω (βίντεο)
Κλαδέματα και καθαρισμοί στο Καθολικό μέχρι το Μπουρούνι (βίντεο)
Βίντεο από τροχαίο στον ΒΟΑΚ
«Μιλάμε για τα δόντια» Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νεάπολης
Ενημέρωση των εθελοντών για τη δράση «Colour your Day for Autism»
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»

Μαλαισία: Πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας μετά από 30 χρόνια

Η Μαλαισία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας έπειτα από 27 χρόνια, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι υγειονομικές αρχές προσθέτοντας ότι ο ασθενής είναι ένα βρέφος τριών μηνών στη Νήσο Βόρνεο.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της χώρας Νουρ Χισάμ Αμπντουλάχ είπε ότι το βρέφος από το Τουαράν, στο ανατολικό κρατίδιο Σαμπάχ, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας έπειτα από υψηλό πυρετό και μυϊκή ατονία που εμφάνισε.

“Ο ασθενής υποβάλλεται σε θεραπεία σε έναν απομονωμένο θάλαμο και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, αλλά χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για να αναπνέει”, είπε ο Χισάμ προσθέτοντας ότι το βρέφος διαγνώστηκε την Παρασκευή.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια πολύ μεταδοτική νόσος, η οποία δεν έχει θεραπεία και μπορεί μόνο να προληφθεί με αρκετές δόσεις από ενέσιμα και δια στόματος εμβόλια. Επηρεάζει το νευρικό σύστημα και την σπονδυλική στήλη και σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η παγκόσμια κοινότητα έχει κάνει πολλά βήματα στη μάχη κατά της νόσου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τον περασμένο χρόνο μόνο 33 κρούσματα της νόσου αναφέρθηκαν παγκοσμίως.

Η Μαλαισία ανακηρύχθηκε απαλλαγμένη από τη νόσο το 2000 με το τελευταίο κρούσμα στη χώρα να έχει καταγραφεί το 1992.

Η διάγνωση του βρέφους στο Βόρνεο έρχεται μετά το περιστατικό στις Φιλιππίνες, που μοιράζονται ένα στενό θαλάσσιο σύνορο με το Σαμπάχ, οι οποίες κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Ο Νουρ Χισάμ είπε ότι τα εργαστηριακά αποτελέσματα δείχνουν πως το βρέφος στη Μαλαισία έχει μολυνθεί από ένα στέλεχος με κοινή γενετική σύνδεση με τον ιό που ανιχνεύτηκε στις Φιλιππίνες.

Ο ειδικός στη δημόσια υγεία Τ. Τζαγιαμπαλάν δήλωσε στο AFP ότι δεν τον εκπλήσσει η επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας καθώς στη Μαλαισία δεν είναι υποχρεωτική η ανοσοποίηση.

“Το πρώτο κρούσμα είναι πιθανόν η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα μιας αυξανόμενης τάσης”, προειδοποίησε.

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που αρνούνται να εμβολιαστούν λόγω παραπληροφόρησης.

Τα τελευταία χρόνια η Μαλαισία έχει καταγράψει έναν αριθμό θανάτων παιδιών από διφθερίτιδα επειδή ήταν ανεμβολίαστα ενώ πρόκειται για μια νόσο που μπορεί να αποφευχθεί με τον εμβολιασμό.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist