Κινητικότητα σημειώνεται αυτές τις μέρες, στο βαλτωμένο εδώ και πολύ καιρό, ζήτημα επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων στις Κουρούνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, από τη Νεάπολη, με τον Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό. Μάλιστα ανέλαβαν δέσμευση να υποβάλουν συγκεκριμένο «πακέτο» προσφοράς για το επενδυτικό σχέδιό τους, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου!

Τις τελευταίες μέρες, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, προέκυψε και μια σημαντική εξέλιξη στο «σήριαλ» που αφορά την περιπέτεια των Σφαγείων, και η οποία, αφορά την έκδοση της απόφασης για ανάκληση της άδειας λειτουργίας που είχε στα χέρια του ο προηγούμενος επιχειρηματίας που λειτουργούσε τα σφαγεία, με τα γνωστά ζητήματα που είχαν προκύψει.

Την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να γίνει συνάντηση του δημάρχου και με έτερο επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος επίσης είχε εκδηλώσει πριν μερικούς μήνες  ενδιαφέρον για τα Σφαγεία, χωρίς όμως να κάνει κάποια συγκεκριμένη κίνηση μέχρι σήμερα και, όπως φαίνεται, διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον του για τη μονάδα σφαγής.

Μέχρι στιγμής, αν και υπήρξε σε μία φάση εκδήλωση κατ’ αρχήν ενδιαφέροντος και από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Νομού Λασιθίου και από την Ένωση Μεραμβέλου, συγκεκριμένες προτάσεις δεν προέκυψαν, μέχρι σήμερα.

Ζητώντας από το Δήμαρχο να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες, ο κ. Ζερβός δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ: «Φαίνεται, ότι εισερχόμαστε σε φάση που μπορεί να προκύψουν σοβαρές προτάσεις για την αξιοποίηση των Σφαγείων».