Τσιόδρας: «Οι δύο υπουργοί έστειλαν το λάθος μήνυμα» – Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου
Έκρηξη των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στη Λατινική Αμερική
Τέλος οι παρατάσεις για τα POS, έρχονται πρόστιμα
Ανεβαίνει ο κατώτατος μισθός
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 29-3-2024
Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία

Κίνα: Σε λειτουργία ο πρώτος στον κόσμο κινητός επίγειος σταθμός κβαντικών δορυφορικών επικοινωνιών

Ο πρώτος στον κόσμο φορητός και κινητός σταθμός εδάφους που επικοινωνεί με δορυφόρο, λαμβάνοντας και στέλνοντας ασφαλή σήματα κβαντικών επικοινωνιών, τέθηκε σε λειτουργία στην Κίνα.

Ο σταθμός συνδέθηκε με τον κινεζικό κβαντικό δορυφόρο QUESS, γνωστό και ως Micius (όνομα Κινέζου φιλοσόφου του 5ου αι. π.Χ.), που είχε εκτοξευθεί στο διάστημα το 2016. Αντίθετα με τον πρώτο στατικό επίγειο σταθμό που είχε χρησιμοποιηθεί το 2016 και ο οποίος ζύγιζε πάνω από δέκα τόνους, ο νέος σταθμός έχει βάρος μόνο 80 κιλά και μπορεί να τοποθετηθεί στην κορυφή ενός αυτοκινήτου.

Ο κινητός σταθμός, που αποτελεί δημιούργημα του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, του Ινστιτούτου Κβαντικής Τεχνολογίας και της εταιρείας QuantumCTek, μεταδίδει δεδομένα με ταχύτητα 4.000 έως 10.000 bits το δευτερόλεπτο.

Ο κινητός σταθμός χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία για να μεταφερθεί -μέσω του δορυφόρου που βρισκόταν σε ύψος 500 χιλιομέτρων- ένα κρυπτογραφημένο κβαντικό μήνυμα διάρκειας οκτώ λεπτών μεταξύ της πόλης Τζινάν στη νοτιοανατολική Κίνα και της Σαγκάης. Η κβαντική κρυπτογράφηση θεωρείται αδύνατο να παραβιαστεί, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist