Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και απολαυστικές συνεντεύξεις  παρακολουθήσαμε το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου, στην Κρητική τηλεόραση. Ο Στέλιος Ζερβός, στην εκπομπή του «Βραδινές Ιστορίες» παρουσίασε το φυσιοδίφη Γιώργο Αφορδακό, «τον καλύτερο μαραθωνοδρόμο της Κρήτης».

Ο Γιώργος ήταν απολαυστικός, με τέλεια ροή του λόγου και, κυριολεκτικά, «ζούσε» ό,τι έλεγε. Δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξεις κανάλι την ώρα που μιλούσε. Αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της ζωής του, για την επαφή του με τη φύση, για την πορεία του, ως μαραθωνοδρόμος, στην εθνική ομάδα στίβου και φυσικά για το τελευταίο δημιούργημά του το Μουσείο Σπάνιων και Ενδημικών Φυτών «Ροδάνθη».

Ο Γιώργος, σε κάποιο σημείο της συνέντευξής του είπε «για μένα δεν είχε ποτέ σημασία ο πλούτος. Αυτό που αξίζει είναι η χαρά να προσφέρεις και χαίρομαι όταν μπορώ να μεταφέρω την παράδοση του τόπου μας στις επόμενες γενιές».
ΛΕΩΝ.Κ.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η συνέντευξη του Γιώργου Αφορδακού αποτελεί μοναδικό ντοκουμέντο ήθους, ευγένειας και γνώσης που λείπει σήμερα από τον τόπο μας. Είναι ένα λαμπερό αστέρι στο σκοτάδι του σήμερα! Αλήθεια, η πολιτεία αναλογίζεται για τη ζημιά που έχει πάθει η νέα γενιά ασχολούμενη μόνο με περιτά και ανούσια, αγνοόντας την ουσιώδη πλευρά της ζωής, αγνοόντας τη Μάνα Φύση και το μεγαλείο της!

  2. Κάποτε μου είχε πει ο Γιώργος …: Ακόμη και μόνος σου να είσαι … φρόντισε να είσαι ακέραιος !!!
    Να είστε καλά !!! Χρειάζονται τέτοιες προβολές με προσωπικότητες ήθους και πνευματικής καλλιέργειας!

  3. γεια σου γιωργη παλιε συμμαθητη..οπως τα λεει ειναι.θυμουμαι που εδινε τα βιβλια του στους αλλους μαθητες και αυτος ερχοταν και πηγενε 9 χιλιομετρα κριτσα αγιο.

Comments are closed.