ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 29-3-2024
Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ επιδόθηκε στη Γερουσία – Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει την Τρίτη

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι υπέγραψε το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο κατόπιν διαβιβάστηκε στη Γερουσία, η οποία καλείται πλέον να οργανώσει τη διαδικασία της δίκης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

«Σήμερα γράφουμε ιστορία», είπε η Πελόσι σε επίσημη τελετή μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο σώμα για να εγκριθεί η επίδοση του κατηγορητηρίου στη Γερουσία. Το έγγραφο παραδόθηκε ήδη στη Γερουσία στο πλαίσιο της διαδικασίας παραπομπής του μεγιστάνα και η διαδικασία της δίκης αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη 21η Ιανουαρίου, γνωστοποίησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αυτού του σώματος του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Μιτς Μακόνελ.

Την ιστορική διαδικασία θα συντονίσει ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, που αναμένεται να ορκιστεί σήμερα Πέμπτη πριν ορκίσει με τη σειρά του τους 100 γερουσιαστές, που θα είναι οι δικαστές. Η διαδικασία θα αρχίσει «στ’ αλήθεια» την Τρίτη, συνόψισε ο Μακόνελ.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου έγινε τον περασμένο μήνα ο τρίτος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμφθηκε σε δίκη στη Γερουσία («impeachment»), επειδή άσκησε πίεση στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου ο δεύτερος να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα για «διαφθορά» σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου και πιθανού αντιπάλου του νεοϋορκέζου μεγιστάνα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Πάντως οι πιθανότητες να καθαιρεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία μετά τη δίκη του στη Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, θεωρούνται πρακτικά μηδενικές.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist