Την πρόθεση της δημοτικής αρχής σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του Ταμείου να ανασυρθεί από το συρτάρι όπου βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια η μελέτη για τις κτηριακές εγκαταστάσεις του λιμένα (επιβατικό σταθμό, στέγαση Λιμενικού Ταμείου, Λιμεναρχείου, πύλη ελέγχου επιβατών κλπ.) ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Τραντά, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη που είχε εκπονήσει ο αρχιτέκτονας Οδυσσέας Σγουρός, αλλά δεν ωρίμασε ποτέ για να συμπληρωθεί και ολοκληρωθεί με τις υπόλοιπες απαραίτητες μελέτες, ώστε να συστήσει μια ολοκληρωμένη ώριμη μελέτη για να διεκδικήσει στη συνέχεια χρηματοδότηση για να υλοποιηθεί.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι «ξαναμπαίνει στο τραπέζι η μελέτη που υπήρχε από παλιά, που προέβλεπε ορισμένα κτήρια. Θα αξιολογηθεί αν θα υλοποιηθεί η υφιστάμενη μελέτη με κάποιες τροποποιήσεις ενδεχομένως και εάν χρειάζεται ένα τέτοιο κτίριο στο σύνολό του. Αποτελεί σίγουρα μια μαγιά, για να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι για τη βελτίωση των λιμενικών χώρων».