Σε οικονομική ενίσχυση προς την οικογένεια Γιαννακάκη προχώρησε η Super League 1, με την κατάθεση του ποσού των 30.000 ευρώ στον Τραπεζικό Λογαριασμό στην Τράπεζα ΑLPHA ΒΑΝΚ (ΙΒΑΝ GR 70 0140 6690 6690 0210 1119 372) ο οποίος ανοίχθηκε έπειτα από τις ενέργειες του ειδικού γραμματέα της ΕΠΣ Λασιθίου Μανώλη Ατσαλάκη, σε συνεννόηση με τον πατέρα του Κωνσταντίνου και παππού της Εμμανουέλας κ. Μανώλη Γιαννακάκη για οικονομική βοήθεια στην ανατροφή της μικρής, μερικές εβδομάδες μετά την ανείπωτη τραγωδία πού συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόκληρη τη χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019, στα νερά του Γεροπόταμου στην Μεσσαρά, όπου η μικρή Εμμανουέλα έχασε τους γονείς της (Κωνσταντίνο και Ροδούλα), τη γιαγιά (Μαρία) και τη θεία της (Μαρία-Ελένη) από την πλευρά της μητέρας της.

Για την ενέργεια της αυτή η Super League 1 ενημέρωσε την ΕΠΣ Λασιθίου, με έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μηνάς Λυσάνδου και το οποίο αναφέρει:

«Με το παρών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την κατάθεση του ποσού 30.000 ευρώ, που πραγματοποιήθηκε στις 07/01/2020 από το Συνεταιρισμό ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ 1 ΕΛΛΑΔΑ, ως Οικονομική Ενίσχυση υπέρ της οικογένειας Γιαννακάκη. Ευελπιστούμε από καρδιάς, να καταφέρουμε να συνδράμουμε, ούτως ώστε η μικρή Εμμανουέλα να υπερκεράσει αυτή την τραγωδία και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη ζωή της».