Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Παιδείας, η συνάντηση της αντιπροσωπείας φορέων του Λασιθίου με τον υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλη Διγαλάκη με στόχο την λειτουργία των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα από την μεθεπόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (δηλαδή 2021-2022, όπως προέβλεπε και ο αρχικος σχεδιασμός.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ και υπουργός Ναυτιλίας Γιαννης Πλακιωτακης, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης  Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Τζιρακης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, από τη συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα, ο κ. Διγαλάκης δεσμεύθηκε ότι το υπο ιδρυση τμήμα ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο και Φυσικοθεραπειας στην Ιεράπετρα θα είναι από τα πρώτα που θα αξιολογηθούν για να λειτουργήσουν.

Ο υφυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θα εξεταστεί η ωριμότητα των σχετικών φακέλων βιωσιμότητας των δύο σχολών.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ την Δευτέρα.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ