Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το συλλαλητήριο για την υγεία
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου σε Ανώγεια-Άγιο Υάκινθο (βίντεο)
Όλα έτοιμα για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία
Στο πλευρό των κατοίκων του Λασιθίου ο Χάρης Μαμουλάκης
Superyacht 1 δισ. δολλαρίων – Έχει δικό του αερόστατο
Εκδόθηκε η ΚΥΑ προκαταβολής 50% της κρατικής αρωγής για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο κατά τις πυρκαγιές του 2023
Κατώτατος μισθός: Το επικρατέστερο σενάριο που μελετά η κυβέρνηση
Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων – Αγνοούνται άλλοι τέσσερις

Κορωνοϊός: Στους 361 οι νεκροί στην Κίνα, πάνω από 17.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός αυξήθηκε σε 361 σε όλη την επικράτεια ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, κατά 57 από την προηγουμένη, σύμφωνα με τη Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι 56 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, ενώ άλλος ένας καταγράφηκε στον δήμο της Τσονγκτσίνγκ (νοτιοδυτικά).

Εξάλλου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων σε όλη την Κίνα αυξήθηκε κατά 2.829 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, γεγονός που σημαίνει ότι το σύνολο των κρουσμάτων είναι 17.205.

Ο αριθμός των θανάτων είναι πλέον υψηλότερος από εκείνον της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ) την περίοδο 2002-2003. Το ΣΟΑΣ είχε στοιχίσει τη ζωή σε 349 ανθρώπους.

Με τον θάνατο ενός 44χρονου Κινέζου στη Μανίλα χθες Κυριακή, για τον οποίο ενημερώθηκε από τις υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ), ο συνολικός απολογισμός της επιδημίας ανέρχεται σε 362 νεκρούς.

Ο 2019-nCoV έχει επιβεβαιωθεί πως έχει εξαπλωθεί σε 24 χώρες.

Οι αρχές του Βιετνάμ επιβεβαίωσαν τρία νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, γεγονός που αυξάνει σε οκτώ τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το πιο πρόσφατο επιβεβαιωμένο κρούσμα επέβαινε στην ίδια πτήση από την Ουχάν της Κίνας προς το Βιετνάμ και είχε έλθει σε επαφή με τους τρεις ασθενείς που εντοπίστηκαν την 30ή Ιανουαρίου.

Τα κρούσματα βρίσκονται σε τέσσερις (από τις 63) επαρχίες του Βιετνάμ. Η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας και επέβαλε αναστολή όλων των πτήσεων από την ηπειρωτική Κίνα. Οι αρχές του Βιετνάμ προέτρεψαν τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν μαζικές συγκεντρώσεις, ενώ αποθαρρύνουν τις επαφές με Κινέζους και τις εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα κατά την τρέχουσα περίοδο.

Οι χώρες της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών (G7), θα συζητήσουν την αντιμετώπιση με ενιαίο τρόπο του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε για το θέμα αυτό με τον Αμερικανό ομόλογό του.

“Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει μια τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της G7” για να υπάρξει “ενιαία αντιμετώπιση”, δήλωσε ο Γενς Σπαν.

“Δεν έχει νόημα εάν μια χώρα παίρνει μέτρα μόνη της”, δήλωσε τονίζοντας ότι αυτό προστίθεται στον ευρωπαϊκό συντονισμό που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Η ανακοίνωση του πρώτου θανάτου εκτός της Κίνας ενός ανθρώπου που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την εξάπλωσή του.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist