Κοντά στον υγρότοπο της Λυγερής στην Κριτσά αντίκρισα ένα μεγαλόσωμο πρόβατο που δεν μου άρεσε η συμπεριφορά του. Το πλησίασα και φοβισμένο προσπάθησε να απομακρυνθεί. Όμως αυτό ήταν αδύνατον! Κάτω από τα πίσω πόδια του είχε μπλεχτεί ένα χονδρό σύρμα που έχει μπει βαθιά στο σώμα του.

Ευτυχώς μαζί μου ήταν ο φίλος ηλεκτρονικός Γιώργος Κλώντζας και έτσι καταφέρανε να το πιάσουμε. Η πρώτη προσπάθεια να βγάλουμε το σύρμα δεν είχε επιτυχία, καθώς, όπως ανέφερα, το σύρμα είχε μπει βαθιά στο σώμα του.

Αναγκαστικά έπρεπε να κάνουμε μια… εγχείρηση. Ευτυχώς ο Γιώργος, λόγω επαγγέλματος, είχε μαζί του ένα πολυεργαλείο που περιείχε μαχαίρι και πένσα. Γυρίσαμε το πρόβατο ανάποδα και η “εγχείρηση” ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ευτυχισμένο πήρε το δρόμο του. Δεν υπήρχε περίπτωση να ελευθερωθεί μόνο του και, όπως μας είπε ο βοσκός του, ίσως ήταν μπλεγμένο για περισσότερες από μια ημέρες.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.