Με υψηλές τιμές αδρεναλίνης ολοκληρώθηκε η προσγείωση του αεροσκάφους τύπου Α330 την Κυριακή 09/02 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι της “Sabine” αφού πρώτα σάρωσαν τη Μεγάλη Βρετανία συνέχισαν ακάθεκτοι πάνω από την Ολλανδία τη Γερμανία και τη Δανία. Η προσγείωση έγινε με μέσο άνεμο 38 κόμβων (70 km/h) ενώ μετά από μιάμιση ώρα κατά την απογείωση η επιφανειακή ταχύτητα τού ανέμου ήταν ήδη 46 κόμβοι (85 km/h). (Ιωάννης Παπαδόπουλος, meteo.gr)

Storm 'Sabine'Με υψηλές τιμές αδρεναλίνης σήμερα η ολοκλήρωση τής αποστολής ως τον προορισμό μας. Υπερθυελλώδεις άνεμοι τής θύελλας "Sabine" (οι Βρετανοί που την συνάντησαν πρώτοι, την ονόμασαν "Ciara"), αφού πρώτα σάρωσαν τη Μεγάλη Βρετανία συνεχίζουν ακάθεκτοι πάνω από την Ολλανδία τη Γερμανία και τη Δανία και αναμένεται να σαρώσουν ανατολικά ως τη Πολωνία και Τσεχία.Στον προορισμό μας 111 πτήσεις είχαν ήδη ακυρωθεί από νωρίς και παρότι την ώρα τής αφίξεώς μας η θύελλα δεν βρισκόταν ακόμα στη κορύφωση της (τα χειρότερα ανεμένοντο) η κατάσταση ήταν επιεικώς οριακή.Προσγειωθηκαμε με άνεμο 190°/38 στον διάδρομο 23 με έντονο windshear (οι φίλοι συνάδελφοι θα καταλάβουν τις… ομορφιές, ο άνεμος μέχρι τα 500 πόδια ήταν πάνω από 50kts…!) ενώ μετά από 1μιση ώρα κατά την απογείωση η επιφανειακή ταχύτητα τού ανέμου ήταν ήδη 46 και αναμένετο να φτάσει αργότερα τούς 55 κόμβους (90+ χλμ/ώρα).Το αεροσκάφος μας βάρους 180 τόννων κυμάτιζε στον αέρα σαν βαρκούλα σε τρικυμία. Όσοι είχαμε βέβαια τη τύχη να πετάξουμε παλιά στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια με τούς κοντούς διαδρόμους και τα μηδενικά βοηθήματα που τα μαστίζουν οι βοριάδες και οι νοτιάδες, έχουμε ψηθεί καλά σε τέτοιες τρικυμίες!Δεν ήταν βέβαια κάποιος μεγάλος άθλος όλο αυτό. Είναι "απλώς" ένα ενδιαφέρον, μη πολυσυνηθισμένο, θέαμα και η παρουσίαση τής επιτυχούς ολοκλήρωσης μιας απαιτητικής αποστολής που ήταν μέσα στα μέτρα των δυνατοτήτων ενός αυτονομημένου συστήματος που το συνθέτουν δύο κύριοι παράγοντες : το τεχνολογικό αεροσκάφος και η ανθρώπινη εμπειρία δεξιοτήτων. Ετσι λιτά διατυπωμένο με έμφαση στην ουσία τού νοήματός του, χωρίς φαντεζί περιτυλίγματα. ..Καλά είναι κάτι τέτοια να συμβαίνουν μία στο τόσο για να φορτίζουν τα αίματα με αδρεναλίνη και να διανθίζουν τη κοπιαστική και άχαρη ρουτίνα τής δουλειάς μας· αλλά σίγουρα δεν είναι και για να τα ζεις κάθε μέρα…! 🙂

Gepostet von Ioannis Papadopoulos am Sonntag, 9. Februar 2020