Το ακόλουθο δελτίο τύπου εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη «Σητεία Μπροστά»:

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης έκδοσης «ημερήσιας διαταγής» από τον κ. Αϊλαμακη, οφείλουμε να παρατηρήσουμε το μέγεθος της γκεμπελικής ανακρίβειας που την διακατέχει.

Σχετικά με τις παιδικές χαρές, υπενθυμίζουμε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση πιστώσεων (264.000 ευρώ  και όχι 150.000) για 15 παιδικές χαρές από την πλευρά μας καθώς και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Μας μιλάτε για ενέργειες που θα κάνετε, όπως για το φαράγγι του Ρίχτη το οποίο είναι ήδη ενταγμένο στο Γεωπάρκο, το μάστερ πλαν του λιμανιού, που έχει ήδη υλοποιηθεί η πρώτη φάση, το θεσμό των Κορναρείων, τις αναπλάσεις από εξασφαλισμένες πιστώσεις από την Ο.Χ.Ε., το ΠΔΕ και το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Υποστηρίζετε πως θα ανεγείρετε δημαρχείο, αλλά δεν λέτε πως υπάρχει ήδη εξασφαλισμένη  πίστωση 4.700.000 ευρώ.

Ωστόσο αναφέρεστε στον φωτισμό οδών, μάλλον  ξεχνάτε την υλοποίηση από την πλευρά μας της μεγάλης προμήθειας για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες led, με τεράστια οικονομία και κέρδος για τον δήμο πάνω από 60.000 ευρώ ετησίως. Πιθανόν εσείς θα κάνετε τη νύχτα μέρα, ωστόσο ματαίως προσπαθείτε να κάνετε το «μαύρο -άσπρο».

Οι εξαγγελίες για ήδη υλοποιημένες ενέργειες, μάλλον για «επιστροφή στο μέλλον» θυμίζουν.

Ευτυχώς για τους συμπολίτες μας μια αναδρομή ή έστω μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα αποκαλύψουν το κενό των λόγων σας.

Όλα τα παραπάνω παραπέμπουν στην λαϊκή ρήση «με ξένα κόλλυβα, μνημόσυνο».