Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου
Πάσχα στον Άγιο Νικόλαο promo video
Ο Άγιος Νικόλαος έτοιμος για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας -συνέντευξη τύπου (βίντεο)
Την αποκατάσταση φθορών στην Παθολογική κλινική του ΓΝΑΝ κάλυψε ο Π. Σπανός – «Ευχαριστώ» από τη Διοίκηση
Ξεκινά η προημιτελική φάση στο κύπελλο Λασιθίου
Άνοιξε χθες τις πόρτες του το ανακαινισμένο «Minos Beach Art Hotel»
Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας
Η Easyjet αναστέλλει τις πτήσεις προς και από Τελ Αβίβ έως 21 Απριλίου
Συζήτηση για αθλητικές εγκαταστάσεις και διοργανώσεις

Νέα εποχή για την Aegean

Τα τρία πρώτα νέα αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320neo παρουσίασε η Aegean, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εκπροσώπων της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής και της πολιτείας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής ανάπτυξης για την εταιρεία, η οποία συμπλήρωσε 20 χρόνια επιτυχούς πορείας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας την αξία της επένδυσης για τη χώρα, επεσήμανε: «Σήμερα είναι μία φωτεινή ημέρα για την πατρίδα μας. Η Aegean προχωρά στη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε στον τομέα των αερομεταφορών και σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται στις τεχνολογίες αιχμής, σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό τους και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Από την άποψη αυτή, η Aegean συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό. Και ενώ πετάει στους αιθέρες, αποδεικνύει ότι πατάει σταθερά και στη γη. Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα, ειδικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται στον τομέα των αερομεταφορών και τόνισε ότι στο μέλλον πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως οι καθυστερήσεις των πτήσεων στον εθνικό εναέριο χώρο και ο υψηλός ΦΠΑ στις μεταφορές. «Μόλις βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος θα μειωθεί ο ΦΠΑ έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

58 νέα αεροσκάφη

Η αρχική παραγγελία του 2018 με την Airbus έχει ήδη επεκταθεί με δέσμευση για 12 επιπλέον αεροσκάφη, με την εταιρεία να παραλαμβάνει σε χρονικό ορίζοντα 6ετίας κατ’ ελάχιστο 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo, με κινητήρες Pratt & Whitney, έχοντας τη δυνατότητα για προσθήκη 12 ακόμη αεροσκαφών (έως 58 αεροσκάφη). Μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, η Aegean αναμένεται να παραλάβει συνολικά 6 νέα αεροσκάφη, τα οποία θα συμπληρώσουν έναν στόλο 65 αεροσκαφών, προσθέτοντας 1,5 εκατ. θέσεις (19 εκατ. θέσεις συνολικά στο έτος) και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς και 44 χώρες για το 2020.

Η αγορά των νέων αεροσκαφών σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 2,5-3 δισ. δολαρίων σε τιμές αγοράς (6-6,5 δισ. δολάρια σε τιμές καταλόγου). Μάλιστα, η Aegean θα επενδύει 500 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση σε επέκταση και εκσυγχρονισμό του στόλου της μέχρι το 2025.

Τα νέα αεροσκάφη θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους εντός του Φεβρουαρίου, με το πρώτο αεροσκάφος να εκτελεί το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα – Μόναχο την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020.

Ευτύχιος Βασιλάκης: Ο νέος στόλος όχημα για μια νέα δημιουργική αφετηρίας και για τη χώρα

Το μήνυμα της διαχρονικής επένδυσης της εταιρείας στις δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας μετέφεραν ο Ευτύχιος Βασιλάκης, πρόεδρος και ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean, οι οποίοι παρουσίασαν και την ανανεωμένη εταιρική εικόνα της αεροπορικής εταιρείας.

Ο Ευτ. Βασιλάκης επεσήμανε: «Σήμερα η ιστορία συναντά το μέλλον και γίνονται εφόδιο για μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξέλιξη. Σήμερα ξεκινά ένας διετής, πολύ δημιουργικός κύκλος υπηρεσιών για τους πελάτες μας. Θα συνεχίσουμε και στην τρίτη μας δεκαετία να επενδύουμε και να εργαζόμαστε για να αξίζουμε την εμπιστοσύνη των επιβατών μας, να λειτουργούμε υπεύθυνα, με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, να προσφέρουμε ευκαιρίες εξέλιξης στους εργαζομένους μας. Θα συνεχίσουμε να συμπράττουμε σε συλλογικές προσπάθειες για να επιτυγχάνουμε κοινούς στόχους. Με νέα εικόνα, που αποπνέει αξίες, όπως η ελληνικότητα, η φιλοξενία, η αξιοπιστία φιλοδοξούμε ο νέος μας στόλος να λειτουργήσει ως όχημα της κληρονομιάς μας αλλά και ως ένα ακόμα σύμβολο, μιας νέας δυναμικής, μιας νέας δημιουργικής αφετηρίας και για τη χώρα».

Δημήτρης Γερογιάννης: Σημαντικό ορόσημο το 2020

Στη σημασία της επένδυσης αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Δ. Γερογιάννης, τονίζοντας: «Το 2020 είναι ένα σημαντικό ορόσημο, είναι ένα νέο ξεκίνημα στην αρχή της τρίτης δεκαετίας με νέα δυναμική, νέες δυνατότητες, νέα εικόνα. Οι επόμενοι 24 μήνες θα είναι μήνες εξαιρετικά δημιουργικοί, σε ανάπτυξη υπηρεσιών και προγραμμάτων. Τα νέα αεροσκάφη είναι πρωτίστως μια πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας με δημιουργικότητα και συστηματική δουλειά να δημιουργήσουν για τους επιβάτες μας μια ακόμη καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία».

Η αξία της επένδυσης

Κάθε ένα νέο επιπλέον αεροσκάφος θα συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική οικονομία, στην απασχόληση και στον κλάδο του τουρισμού, καθώς θα προσθέτει 100.000 νέες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό, 80 εκατομμύρια ευρώ ετήσια τουριστικά έσοδα, 70 άμεσες θέσεις εργασίας στην Aegean και την επίγεια εξυπηρέτηση, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία που μένει στη χώρα.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist