Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη
Γ. Μανουσάκης: Το Λασίθι γράφει ιστορία και στέλνει δυνατό ‘μήνυμα’ για την Υγεία, δεν θα το βάλουμε κάτω (βίντεο)
Κλαδέματα και καθαρισμοί στο Καθολικό μέχρι το Μπουρούνι (βίντεο)
Βίντεο από τροχαίο στον ΒΟΑΚ
«Μιλάμε για τα δόντια» Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νεάπολης
Ενημέρωση των εθελοντών για τη δράση «Colour your Day for Autism»
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες

Η θεαματική απόδοση του 10ετούς ομολόγου οδηγεί σε νέα έξοδο στις αγορές

Την προοπτική το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να γίνει αρνητικό σκέφτονται οι επενδυτές, σύμφωνα με άρθρο του John Ainger στο Bloomberg, μετά την υποχώρηση της απόδοσής του κάτω από το 1% χθες.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, όπως και τη μείωση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων, ο Ainger σημειώνει ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει παρέλθει οριστικά.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν από το 45% που είχαν φθάσει στο απόγειο της κρίσης σε λίγο πάνω από το μηδέν. «Τώρα οι επενδυτές σκέφτονται αυτό που ήταν κάποτε αδιανόητο: Μία μηδενική απόδοση, ακόμη και να πληρώνουν για να κρατούν τα ομόλογα της χώρας της Ευρωζώνης με το μεγαλύτερο ρίσκο».

Ο ίδιος σημειώνει ότι μόλις το ελληνικό αξιόχρεο αναβαθμισθεί σε επενδυτική βαθμίδα, τα ελληνικά ομόλογα θα τα αγοράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αν συμβεί αυτό, προσθέτει, η απόδοση των 10ετών ομολόγων μπορεί να γίνει μηδενική, σύμφωνα με διαχειριστές χρήματος. «Είναι μία διαδικασία που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμβεί φέτος, αλλά μη στοιχηματίσετε», τονίζει ο Ainger.

Ανοίγει ο δρόμος για νέα έξοδο στις αγορές

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου μειώθηκε και σήμερα, υποχωρώντας στο 0,897%, που αποτελεί νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η θεαματική υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων και συνακόλουθα του κόστους δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, ανοίγει το δρόμο για «νέα έξοδο» στις αγορές πιθανότατα με την έκδοση 10ετούς ομολόγου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα δανεισμού για φέτος που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους συναρτά το μέγεθος των εκδόσεων με εναλλακτικά σενάρια πρόωρης εξόφλησης υποχρεώσεων του Δημοσίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αλλά και Εντόκων Γραμματίων.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist