Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη τη χώρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου νόμου για το νέο  ασφαλιστικό που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στον Άγιο Νικόλαο πραγματοποιείται απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το χώρο της Μαρίνας, με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Λασιθίου, του Συνδικάτου ΤΑΛΩΣ και της Ομάδας Γυναικών Λασιθίου.

Μεταξύ των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου Γιώργος Πάγκαλος “αυτό το ασφαλιστικό είναι η ταφόπλακα και για τους συνταξιούχους και πολύ περισσότερο για τους εργαζόμενους”.

Ν.Σ.