Τα ζητήματα που απασχολούν τους πολύτεκνους συζητήθηκαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος Γιώργος Γενειατάκης, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ, έκανε τον απολογισμό του Δ.Σ. ενημερώνοντας τα μέλη για όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα την τελευταία τριετία.

Όπως ανέφερε, έγιναν από το Σύλλογο παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα για τις πολύτεκνες οικογένειες, πραγματοποιήθηκαν με χορηγίες από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης εκδηλώσεις για να τιμηθεί η πολύτεκνη μητέρα, διανεμήθηκαν τόννοι (τουλάχιστον 15) κηπευτικών και φρούτων από χορηγίες που εξασφαλίστηκαν από αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ιεράπετρας χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει ουσιαστική βοήθεια από το ελληνικό κράτος.

Αναφορά έγινε, επίσης, στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους πολύτεκνους και στην απόφαση να δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ σε κάθε παιδί που γεννιέται από 1/1/2020 και στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου για κάθε παιδί κατά 1.000 ευρώ «που είναι μια μικρή ανάσα χωρίς όμως να λύνει το δημογραφικό πρόβλημα».

Όπως τόνισε ο κ. Γενειατάκης, αυτό που χρειάζονται οι πολύτεκνοι είναι «γενναία κίνητρα ώστε να μην φεύγουν οι νέοι επιστήμονες στο εξωτερικό για να βρουν εργασία, αυτό είναι που μας ενδιαφέρει γιατί έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο δημογραφικό και αυτή είναι μια μεγάλη ‘πληγή’». Αποτελεί όπως τόνισε «χρέος για την κάθε κυβέρνηση η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας».

Εκλογές

Τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν έχουν ως εξής: Πρόεδρος Γεώργιος Γενειατάκης, μέλη π. Κων/νος Χαλκιαδάκης, Νικόλαος Σκουλικάρης, Ευαγγελία Καμαράτου, Ελένη Μυλωνάκη, Μανόλης Αποστολάκης, Χριστίνα Καραβαλάκη.

Το μήνυμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου όπως είπε ο πρόεδρος θα είναι «η διαχρονική στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας και η ανάδειξη του θεσμού του γάμου ως τα μόνα κύτταρα του κοινωνικού πυρήνα, χωρίς να μπορεί να τα αντικαταστήσει κάποιο υποκατάστατό τους».