Τέσσερις προσφορές κατέθεσαν αντίστοιχες κατασκευαστικές εταιρείες στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο Δήμος Αγίου Νικολάου για το έργο βελτίωσης του υφιστάμενου αγροτικού οδικού δικτύου από κάµπο Κριτσάς προς Άγιο Σίλα Καλοχωριανό.

Το έργο, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλοδήμος Ι» ύψους 850.000 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη έκπτωση πρόσφερε η εταιρεία «ΜΑΡΜΙ Ανώνυμος Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρεία» 42,30%. Ακολουθεί με έκπτωση 38,94% η εταιρεία «Κόσμος Κατασκευαστική Α.Ε.», μετά η εταιρεία «ΕΚΩΝ GROUP I.K.E.» με έκπτωση 32,29% και τέλος η εταιρεία «ΚΡΕΤΑ ΚΑΤ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία», με 16,35%.

Τη μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου. Είναι μελέτη οδοποιίας, αφορά την βελτίωση του υφιστάμενου αγροτικού οδικού δικτύου και συγκεκριμένα τον άξονα που συνδέει την επαρχιακή ασφαλτοστρωμένη οδό Άγιος Νικόλαος – Κριτσά στη χιλιομετρική θέση 2,7 Km ανατολικά της  Κοινότητας Κριτσάς με την επαρχιακή ασφαλτοστρωμένη οδό Άγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό στη χιλιομετρική θέση 2,0 Km δυτικά του οικισμού «Ίστρον» της Κοινότητας Καλού Χωριού. Η μελέτη προβλέπει την ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου στα όρια κατάληψης πλάτους  6 μ.

Ο υφιστάμενος δρόμος είναι σήμερα χωματόδρομος σε όλο το μήκος του. Οι κάτοχοι των ιδιοκτησιών εκατέρωθεν του δρόμου είχαν υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις, συναινώντας στην διαπλάτυνση του δρόμου στα 6 μ.

Σε διάφορα σημεία, κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν εγκατεστημένα δίκτυα άρδευσης του ΤΟΕΒ αλλά και δίκτυο ύδρευσης και όπου παραστεί ανάγκη, τα δίκτυα θα μετακινηθούν.  Σημειώνουμε ότι υπάρχει πρόβλεψη ότι  την αποκλειστική ευθύνη για την πρόκληση ζημιών και φθορών στα δίκτυα αυτά θα φέρει, τόσο αστικά όσο και ποινικά και μέχρι περαίωσης των εργασιών, ο Ανάδοχος του Έργου ο οποίος θα πρέπει να λάβει και όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και την εξασφάλιση της λειτουργίας των δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας,  που διασχίζουν εγκάρσια τα ορύγματα ή επηρεάζονται τοπικά από τις εκτελούμενες εργασίες.