Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σητείας
Ολοκληρώθηκε η φάση των ενστάσεων στο Κτηματολόγιο
Δύο ένστολους που έσωσαν από βέβαιο πνιγμό 6χρονο κορίτσι σε παραλία του Ρεθύμνου επαινεί ο δήμαρχος Ρεθύμνης
Με τη συνδρομή του Δήμου Αγίου Νικολάου δεσμεύτηκαν ανεπιτήρητα ζώα στο Βραχάσι
Στιγμές από το Κόρφος Ελούντας-ΑΟΣΚ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου προτρέπει να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την Πέμπτη
Συνάντηση εργασίας για την προσβολή φοινίκων στο Βάι από το ρυχοφόρο των φοινικοειδών (βίντεο)
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο ν. Λασιθίου ζητούν υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης
Τα αποτελέσματα της Τετάρτης στην Α’ ΕΠΣΛ
Οι διαιτητές στον αγώνα του Απόλλωνα με τον ΑΟΑΝ
Ορνιθολογική εταιρεία: Πρωτοφανής απειλή για τους γύπες της Κρήτης
Ανακοίνωση Δήμου Αγίου Νικολάου για επέκταση του χρονικού ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός από 15.04.2024

Mυτιλήνη: Επεισόδια στη θέση Καράβα Μανταμάδου, στην είσοδο που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή

Ο δήμαρχος Χίου και ένας ιερέας διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τη νύχτα και το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Οδομαχίες γίνονται αυτή τη στιγμή στη θέση Καράβα Μανταμάδου, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου και έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση η δημιουργία της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών. Προς στιγμή ξέσπασε και φωτιά σε θαμνώδη έκταση, η οποία και σβήστηκε.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί και στην άλλη άκρη του δρόμου που οδηγεί στο Καβακλή, στη θέση Διαβολόρεμα.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τη νύχτα το λιμάνι της Μυτιλήνης, για περίπου δύο ώρες.

Από τις 02:00 ως τις 04:00, όταν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι απωθήθηκαν, 10 διμοιρίες ΜΑΤ που έφτασαν στο λιμάνι με το πλοίο «Πήγασος» ενισχυμένες με δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν ήδη στο νησί συγκρούστηκαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στάλθηκαν στο νησί ώστε να πραγματοποιηθούν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής διανομής προσφύγων και μεταναστών στην επιταγμένη έκταση της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης των αστυνομικών δυνάμεων, αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων και μηχανημάτων της αστυνομίας και του στρατού και την απελευθέρωση των εισόδων του λιμανιού από οχήματα, ξεκίνησε μεγάλη πομπή με κατεύθυνση την επιταγμένη έκταση, τη θέση Καβακλή – Καράβα.

Μεγάλος αριθμός κατοίκων με μηχανήματα του Δήμου δυτικής Λέσβου έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δυο σημεία, στη θέση Διαβολόρεμα και στη θέση Καράβα.

Επεισόδια και στη Χίο

Επεισόδια ξέσπασαν τα χαράματα στο λιμάνι Μεστών Χίου καθώς αποβιβάζονταν από το πλοίο Blue Star Naxos ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στάλθηκαν στο νησί.

Η απόφαση ανακοινώθηκε με σκοπό να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής νέας δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου – Βολισού.

Εξαιτίας της ρίψη χημικών, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο μετά τις 05:00 η αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα καθώς και όχημα εφοδιασμένο με εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή. Εκεί έχει συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη πολιτών προκειμένου να τους εμποδίσει.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν από τις 11:30 το βράδυ στο λιμάνι των Μεστών της Χίου και δεν επιτρέπουν τους συγκεντρωμένους πολίτες να μπουν μέσα σε χώρο του λιμανιού.

Οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει τον δρόμο προς τα Μεστά και δεν επέτρεπαν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι των Μεστών.

Κινητοποίηση και στη Σάμο

Επιπλέον, από τα ξημερώματα, κάτοικοι της Σάμου προχωρούν στον αποκλεισμό του χώρου επίταξης και της υπό κατασκευής υπερδομής στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου, όπως ανέφερε το samostoday.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist