Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Βατικανό: Κλείνουν οι κατακόμβες, για να προστατευθούν οι επισκέπτες και οι ξεναγοί από τον κορωνοϊό

Το Βατικανό έκλεισε όλες τις αρχαίες κατακόμβες που συνήθως είναι ανοιχτές για τους τουρίστες, λόγω της επιδημίας του Covid-19 στην Ιταλία.

Ο Πασκουάλε Ιακομπόνε, ένας εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, είπε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να προστατευθούν όχι μόνο οι επισκέπτες αλλά και οι ξεναγοί που εργάζονται σε περιορισμένους, υπόγειους χώρους.

Ο Ιακομπόνε, που είναι γραμματέας της Επιτροπής Ιερής Αρχαιολογίας του Βατικανού, εξήγησε στο πρακτορείο Reuters ότι η συγκέντρωση επισκεπτών σε μικρούς, στενούς και υγρούς χώρους, όπως είναι οι κατακόμβες, παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση του ιού.

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη, με 650 κρούσματα και 17 νεκρούς, κυρίως στη βόρεια Λομβαρδία και το Βένετο.

Οι κατακόμβες, οι υπόγειοι χώροι ταφής των χριστιανών, χρονολογούνται από τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. Οι γνωστότερες βρίσκονται στη Ρώμη και αποτελούνται από πολλά χιλιόμετρα υπόγειων στοών, σκαμμένων στον μαλακό βράχο. Ανήκουν στο Βατικανό, που τις διαχειρίζεται μαζί με πολλές άλλες χριστιανικές κατακόμβες σε όλη την Ιταλία, όπως στη Σικελία, την Τοσκάνη και τη Σαρδηνία. Περίπου δώδεκα από αυτές είναι ανοιχτές για το κοινό.

«Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να τις ανοίξουμε και πάλι το συντομότερο δυνατόν, όμως πραγματικά δεν είχαμε άλλη επιλογή», κατέληξε ο Ιακομπόνε.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist