Οι ομορφιές του φυσικού πάρκου Ψηλορείτη και η κρητική φιλοξενία μάγεψαν τους Πολωνούς διοργανωτών ταξιδίων, bloggers και δημοσιογράφους, οι οποίοι επισκέφτηκαν το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη στην Κρήτη μεταξύ 22 και 25 Φεβρουάριου. Το ταξίδι εξοικείωσης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οργανώθηκε με πρωτοβουλία της υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας και σε συνεργασία με την εταιρία Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του ΕΟΤ για την προβολή των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων που προσφέρει η χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την άμβλυνση της εποχικότητας, ακόμη και σε δημοφιλείς προορισμούς όπως είναι η Κρήτη, οι συμμετέχοντες στο Fam Trip είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ευρεία γκάμα πολιτιστικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών και πολλών άλλων εναλλακτικών μορφών δραστηριοτήτων, που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες του το φυσικό πάρκο Ψηλορείτη. Σκοπός τού ταξιδιού ήταν η ανάδειξη του ανεξάντλητου πολιτιστικού και φυσικού πλούτου του Γεωπάρκου Ψηλορείτη. Πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως ελκυστικό προορισμό για τον επισκέπτη, που δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστός στους Πολωνούς τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί της Κρήτης.

Το πλούσιο πρόγραμμα της επίσκεψης, περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, επισκέψεις σε μουσεία, εκκλησίες, οινοποιεία, μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, σε δημοτικούς πολιτιστικούς χώρους, στα παραδοσιακά τοπικά καφενεία και εστιατόρια, σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, καθώς και σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους και στα εκθαμβωτικά φυσικά αξιοθέατα της περιοχής.

Οι Πολωνοί επισκέπτες, ήταν ενθουσιασμένοι με την ομορφιά του τόπου σε συνδυασμό με την μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του και συμφώνησαν όλοι, ότι η επίσκεψη στο Γεωπάρκο Ψηλορείτη ήταν μια αξέχαστη για αυτούς εμπειρία. Όπως δήλωσαν, την εμπειρία τους αυτή θα την μεταδώσουν τόσο στους επαγγελματικούς τους συνεργάτες, αλλά και στους συμπατριώτες τους, γιατί «το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη είναι ένας προορισμός που προσφέρει μοναδικές και διαφορετικές επιλογές.